Sari la conținut

Îți dorești un implant mamar? Tot ce trebuie să știi despre această intervenție. Medic: „dacă pacientele își imaginează acest lucru, le dezamăgesc: se înșeală amarnic!”

Mărirea sânilor – cunoscută și sub denumirea de mamoplastie de mărire sau implant mamar – este o intervenție chirurgicală pentru mărirea sânilor. Implica plasarea implanturilor mamare sub tesutul mamar sau muschii pieptului.

Pentru unele femei, marirea sanilor este o modalitate de a se simti mai increzatoare. Pentru altele, face parte din reconstrucția sânului pentru diferite afecțiuni.

Dacă vă gândiți la mărirea sânilor, discutați cu un chirurg plastician. Asigurați-vă că înțelegeți ce implică intervenția chirurgicală, inclusiv posibilele riscuri, complicații și îngrijiri ulterioare.

Dr. Nico Ferariu ne explică tot ce trebuie să știm despre un implant mamar: beneficiile, riscurile și complicațiile ce pot apărea în urma unei astfel de intervenții.

„La nivel mondial, implantul mamar a devenit cea mai sigură intervenţie de mărire a sânilor.

Augmentarea mamară presupune o intervenţie chirurgicală care se efectuează cu anestezie generală şi o internare de 24 de ore. Vorbim despre implantarea a două proteze.

Există mai multe tipuri de proteze şi mai mulţi producători de proteze. Noi lucrăm cu proteze care sunt pe piaţă la a şase generaţie, iar producătorul acestora de mai bine de 40 de ani”, a spus medicul Nico Ferariu la Antena 3.

Riscurile unei operaţii de implant mamar

Dacă vorbim despre riscuri, atunci vorbim despre sângerare, infecţie, de descendenţă de plagă sau apariţie de seroame, dar şi de un risc, care deşi este destul de mic, pacientele trebuie să-l cunoască. Este vorba despre apariţia unei boli denumite anaplastic large cell lymphoma (ALCL)

Protezele din silicon sunt extrem de rezistente

Silicoanele nu se sparg, întrucât sunt foarte rezistente. Sunt chiar mai rezistente decât noi, oamenii. Producătorii mari de proteze din silicon au inclusiv un card, prin care, în cazul în care se întâmplă ceva cu proteza respectivă, aceştia îţi dăruiesc o proteză gratuit.

Cu alte cuvinte, sunt atât de siguri pe ceea ce produc. Bineînţeles, că o proteză se poate roti sau se poate rupe. Implantul de silicon este un implant care, deşi are o membră ruptă, el rămâne pe loc, pentru că gelul este coeziv.

Primii paşi după o operaţie de implant mamar

Există indicaţii chirurgicale, care se respectă cu stricteţe începând de la purtarea unei bustiere, care ne ajută să nu dezvoltăm sângerări postoperatorii sau hemoragii.

Dacă vorbim despre sport, pacienta poate face sport la trei luni post operator.

Dacă avem paciente care îşi imaginează că după o intervenţie de augmetare a sânilor merg acasă şi îşi iau copiii de la şcoală sau de la grădiniţă, le dezamăgesc. Vor avea nevoie de ajutor cel puţin 14 zile post-operator.

Trebuie să aibă grijă să nu se lovească sau să facă activităţi care să le epuizeze sau să pună în pericol o operaţie proaspătă.

După cât timp se înlocuiesc silicoanele

Protezele pot fi schimbate la 10,15, 20 de ani. Asta pentru că la un moment dat apare o complicaţie şi forma sânului nu mai este ceea ce îmi place. Totodată, dacă sânul natural a căzut peste proteză şi la fel, nu ne place.

Dacă ne îngrăşăm şi slăbim, fie se mai adaugă o sarcină, odată cu timpul avem nevoie să refacem operaţia. Aceste operaţii se fac pentru că doamnelor nu le mai place aspectul, nu pentru că trebuie neapărat să fie schimbate protezele.

Este afectată alăpatea după o intervenţie de implant mamar?

Dacă vorbim strict de augmetarea mamară şi tehnica prin care implantul a fost poziţionat retropectoral, atunci nu vom avea probleme cu alăptatul. Augmentarea simplă nu este o contraindicaţie pentru alăptatul în viitor”, a mai spus medicu Nico Ferariu

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel