Sari la conținut

Un reputat chirurg plastician a demisionat în aplauzele colegilor săi. „E prea mare mizeria. Nu am fost lăsat să lucrez”

Un reputat chirurg plastician a demisionat în aplauzele colegilor săi. „E prea mare mizeria. Nu am fost lăsat să lucrez”.

Sfârșit de an incendiar la Spitalul Județean Cluj, după ce șeful Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă și-a dat demisia din cauza presiunilor și a neregulilor.

Reputatul chirurg plastician, dr. Lucian Fodor, a demisionat la sfârșitul zilei de muncă, aplaudat de tot personalul medical prezent în spital la acea oră. Alături de dr. Fodor, și-a dat demisia și medicul chirurh Raluca Sobec.

Dr. Lucian Fodor despre chirurgie estetica - YouTube

Un reputat chirurg plastician a demisionat în aplauzele colegilor săi

Motivul din spatele acestei demisii răsunătoare îl reprezintă atacurile murdare la care a fost supus de către persoane care au funcții de conducere în Spitalul Județean Cluj.

„Eu plec pentru că așa vreau eu. Știu ce valoare am și voi lucra pe viitor în mediul privat. Acum, la Spitalul Județean Cluj e prea mare mizeria.

Au adus un medic specialist care face greșeli elementare.

Pentru că nu am fost lăsat să lucrez și să organizez secția la nivelul unui spital european am ales să plec”, a declarat Lucian Fodor, potrivit Foaia Trandilvană.

La începutul anului 2021, conducerea Spitalului de Urgență Cluj Napoca a luat o decizia de a bloca activitatea unei secții de importanță vitală pentru salvarea vieții oamenilor.

Noul manager le-a transmis medicilor că în blocul operator nu mai intră nimeni, începând de la 1 martie 2021. Singura excepție sunt medicii care au contract cu Spitalul Județean. Adică doi medici titulari și patru colaboratori, plătiți la oră.

La acea vreme, medicul Fodor mai spune că situația de la Cluj este foarte gravă și că medicii refuză să mai intre singuri în operații extrem de complexe.

Medicul Lucian Fodor, somitate medicală

Lucian Fodor, fostul șef al  Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă, este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi plasticieni și de reconstrucție din România.

A lucrat la cele mai mari spitale de profil din lume, respectiv în Israel și Statele Unite ale Americii.

A revenit în România unde a ales să lucreze la un spital de stat și să dea tot ce poate pentru binele pacienților.

Deși nu este cadru universitar, Lucian Fodor a continuat munca de cercetare.

În catalogul ISI WEB of Science, Lucian Fodor este cotat cu un indice Hirsch de 18. Ca o paralelă, prof. univ. dr. Claudia Gherman care conduce Spitalului Județean Cluj, are doar 11

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel