sâmbătă, octombrie 1, 2022

Îți este foame și foarte sete? El Universo subliniază că a-ți fi foame este unul dintre semnele de avertizare care pot indica faptul că ai diabet.

„Denumit și polifagie, acesta este un semn că celulele nu absorb energie din alimente, în ciuda faptului că au multe rezerve”.

De asemenea, sursa adaugă că senzația de sete ar putea fi, de asemenea, un simptom al nivelului ridicat al glucozei din sânge. „Glucoza care este excretată în urină trage lichidele din țesuturi, ceea ce provoacă deshidratare. Acest lucru vă va produce sete.”

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Diabet tip 2

Alte simptome ale diabetului

  • Urinare frecventa
  • Pierdere în greutate fără un motiv aparent.
  • Prezența cetonelor în urină
  • Oboseală.
  • Iritabilitate.
  • Vedere încețoșată.
  • Rănile care se vindecă lent.
  • Infecții frecvente, cum ar fi infecții ale gingiilor sau ale pielii și infecții vaginale.

Trebuie acordată atenție acestor semne de avertizare pentru a consulta un medic și a iniția tratamentul în timp util și pentru a evita complicațiile stării de sănătate. Diabetul este o boală cronică care afectează modul în care organismul transformă alimentele în energie.

Daca nu se incepe tratamentul si se fac modificari ale stilului de viata, aceasta boala poate provoca orbire, amputare a membrelor, insuficienta renala etc.

„Între 2000 și 2016, ratele mortalității premature (adică înainte de vârsta de 70 de ani) din cauza diabetului au crescut cu 5%.

În țările cu venituri mari, această rată a mortalității a scăzut între 2000 și 2010, dar a revenit apoi între acel an și 2016. În țările cu venituri mici și medii, această rată a crescut în ambele perioade”, indică Organizația Mondială a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Controalele medicale regulate pentru nivelurile de glucoză din sânge sunt importante deoarece diabetul și prediabetul sunt adesea afecțiuni tăcute.

„Uneori, oamenii care au diabet spun că au o mică creștere a zahărul din sânge” sau că au „pre-diabet”. Acești termeni ne fac să credem că persoana nu are diabet sau că cazul său este mai puțin grav. Cu toate acestea, toate cazurile de diabet sunt grave”, indică National Institutes of Health din Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc luna OCTOMBRIE. Astrologul Anca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private