duminică, noiembrie 27, 2022

Îți este mereu frig, chiar și atunci când temperatura de afară este acceptabilă?  Faptul că îți este frig tot timpul poate ascunde probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, hipotiroidismul, anemia sau circulația deficitară. Iată care sunt principalele cauze care îți pot scădea temperatura corpului și te pot face să îți fie frig tot timpul.

Îți este mereu frig? Iată care sunt principalele cauze

Este normal să vă fie frig atunci când termometrul de afară indică -5°C. Dar să tremuri tot timpul, în orice anotimp, ar trebui să fie un semnal de alarmă. Bărbații și femeile reacționează diferit la frig și se termoreglează diferit, dar excesul cronic de frig poate ascunde o problemă reală de sănătate.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Răceală excesivă: ce se întâmplă dacă ești prea slabă?

Un indice de masă corporală (IMC) scăzut poate fi unul dintre motivele pentru o temperatură corporală scăzută.

Acest lucru se datorează faptului că orice ființă vie produce în mod necesar căldură: aceasta se numește termogeneză, care mobilizează jumătate din cheltuielile noastre calorice zilnice. Și cu cât este mai frig, cu atât mai multe calorii trebuie să ingerăm pentru a menține o temperatură constantă a corpului!

Dacă vă este frig tot timpul, puteți suferi de boli grave! Semnele ce nu trebuie ignorate

Dacă sunteți prea slab, nu aveți grăsimea necesară pentru a vă izola corpul de frig, iar dacă nu îi oferiți organismului dumneavoastră suficiente substanțe nutritive, acesta nu are energia necesară pentru a se încălzi.

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Se poate tremura sau se poate simți ușor frigul, de exemplu, atunci când se ține o dietă drastică sau restrictivă (post, diete hipocalorice), iar organismul nu ingeră suficiente calorii.

Mâini, picioare și extremități reci: circulație deficitară


Dacă picioarele și mâinile vă sunt mereu reci, medicii spun că este o problemă legată de circulație. Inima are probleme în a pompa suficient sânge pentru a ajunge la extremități sau unele dintre artere sunt înfundate. Rezultatul este că degetele de la mâini și de la picioare tind să devină albastre. Consultați un specialist pentru a determina cauza exactă a acestei afecțiuni și pentru a prescrie tratamentul necesar.

Te-ar mai interesa: 27 noiembrie, zi de mare sărbătoare! Ce NU este bi...

Sindromul Raynaud
Sindromul Raynaud, cunoscut și sub numele de boala Raynaud, este o tulburare temporară a circulației sângelui care apare cel mai adesea la nivelul degetelor de la mâini și picioare (uneori la nivelul nasului și urechilor). Este cauzată sau agravată de frig, care reduce în mod anormal circulația sângelui. Rezultatul este că extremitățile picioarelor, mâinilor etc. devin temporar palide, amorțite, chiar albastre, umflate…

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Anemie
Un nivel scăzut de fier în sânge poate provoca, de asemenea, o scădere a temperaturii corporale. Acest oligoelement mineral este utilizat pentru a transporta oxigenul la celulele din sânge, favorizând astfel o bună termoreglare generală.

Într-adevăr, atunci când vă lipsește fierul, organismul încearcă să regleze temperatura corpului consumând mai multă energie, ceea ce explică oboseala. Fără fier, nu numai că vă veți simți foarte obosiți, dar vă poate fi și foarte frig.

Te-ar mai interesa: A făcut accident în Dubai. Fostul preot Daniel Bal...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private