joi, mai 26, 2022

Pofta de dulce poate fi provocată de mai mulți factori. Aceștia pot fi de ordin emoțional sua de ordin fizic. Pentru a o combate trebuie să găsim cauza concretă pentru care aceasta a fost declanșată.

Dulciurile ne ajută să gestionăm emoțiile dificile. De aceea, atunci când trecem printr-o perioadă mai grea, din punct de vedere emoțional, organismul solicită dulce pentru a gestiona situația respectivă.

Te-ar mai interesa: Tot ceea ce trebuie să știi despre febră. De ce se...

Dacă este de ordin fizic, însă, pofta de dulce ar putea semnala un dezechilibru chimic la nivelul organismului, precum un dezechilibru de minerale.

Pentru a combate pofta de dulce este important să stabilim cauza declanșării acesteia și, totodată, să o vindecăm.

Pofta de dulce poate semnala un dezechilibru de minerale

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, dezvăluie pentru DC News cum se poate instala pofta de dulce și, de asemenea, cum o putem combate ușor.

„În primul rând trebuie identificată tipologia „poftei de dulce”. Adică dacă este fizică (biochimiocă) sau mentalo-emoțională. De cele mai multe ori este o combinație între ele.

Te-ar mai interesa: Fructul ieftin care ne crește speranța de viață. C...

Din punct de vedere fizic, trebuie știut faptul că „poftele” de zahăr se amplifică pe un fond de dezechilibru de minerale (în special de magneziu și zinc), dar și un dezechilibru deja produs la nivelul microbiotei intestinale.

Așadar, strategia optimă este să ne concentrăm atenția mai întâi pe reechilibrarea mineralelor, a microbiotei intestinale și, simultan, să reducem și consumul de zahăr.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Pentru asta recomand consumul zilnic de alimente fermentate și de grăsimi sănătoase, bogate în omega 3, cum ar fi nucile și semințele, iar zahărul să fie înlocuit, de exemplu, cu ștevie.

În ceea ce privește dependența mentalo-emoțională, aceasta se poate „rupe” în timp prin găsirea altor mecanisme compensatorii, diferite de consumul de zahăr”, a explicat Anca Alungulesei, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Specialist în sănătate publică despre variola maim...

Astfel, pentru a determina cauza declanșării este necesar să urmărim modelul care se tot repetă în comportamentul alimentar. Dacă organsismul cere dulce atunci când avem o stare negativă, este posibil să fie vorba despre o nevoie emoțională.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private