miercuri, iulie 28, 2021

Aproximativ 20% dintre oameni sunt mai predispuși să fie pișcați de către țânțari comparativ cu restul populației, iar revista Smithsonian și-a propus să investigheze: De ce? Studiul a fost preluat de către

The Washington Time.

Băutorii de bere feriți-vă! Țânțarii adoră berea.

Un blogger al revistei Smithsonian a scris: „Doar o singură sticlă de bere  te poate face mai atractiv pentru insecte, a descoperit un studiu. Dar, chiar dacă cercetătorii bănuiau că acest lucru se datorează faptului că consumul de alcool crește cantitatea de etanol excretat în transpirație sau pentru că crește temperatura corpului, niciunul dintre acești factori nu s-a corelat cu înțepăturile de țânțari, ceea ce face ca afinitatea lor pentru băutori să devină un mister. ”

Pe pielea umană există până la 400 de compuşi chimici care

ar putea juca un rol în atragerea, eventual respingerea ţânţarilor.

Oamenii de știință spun, de asemenea, că o mulțime de alți factori joacă un rol important atunci când devii victima țânțarilor – de la grupa sanguină, metabolismul și sarcina (în cazul femeilor) până la nivelurile de exerciții fizice pe care le faceți și dioxidul de carbon pe care îl emiteți.

Tânțarii, de exemplu, pot mirosi acidul lactic și alte substanțe în transpirație și se îndreaptă spre corpurile cu temperaturi mai ridicate, a mai menționat revista Smithsonian.

Grupa de sânge preferată a țânțarilor

Potrivit

unui studiu realizat de institutul Pest Control Technology, ţânţarii preferă sângele cu grupa 0. Îl preferă grupei B şi mult mai mult grupei A.

Țânțarii iubesc culorile închise

S-a stabilit, de asemenea, că ţânţarii sunt atraşi de negru. În general, hainele întunecate contează mai mult pentru ţânţari decât cele în culori deschise dintr-un motiv simplu: având dificultăţi în zbor chiar şi când vântul bate uşor, ţânţarii se păstrează aproape de sol, unde îşi identifică prada comparând silueta cu linia orizontului. Iar culorile întunecate ies în evidenţă.

Ultimele stiri

Parteneri