Sari la conținut

Îți place să mănânci porumb copt? Iată ce trebuie să știi

Din cuprinsul articolului

Potrivit specialiștilor, porumbul copt este mai sănătos comparativ cu cel fiert. Explicația este că vitaminele hidrosolubile (in cazul porumbului cele din complexul B) se distrug adesea prin fierbere la temperaturi înalte.

Astfel, în cazul porumbului copt nutrienții se pot conserva mai bine decât în ​​cazul porumbului fiert.

Prin consumul de porumb sunt preveniți creșterile și scăderile bruște de glicemie și dau senzația de sațietate.

Ținând cont de fapt că porumbul face parte din categoria cereale și amidonoase și este echivalent cu orezul, cartoful și pastele în ceea ce este găsit încărcătura glicemică, atunci când se consumă în cantități mari, indiferent de starea în care este mâncat, aceasta dezechilibrează glicemia, îngrașă. și se depune sub formă de grăsimi pe ficat, fiind vorba despre o creștere a trigliceridelor.

„O dietă sănătoasă și echilibrată este formată din 20 -25% proteine, 50- 55% glucide (carbohidrați) și 25- 30% lipide (grăsimi). De asemenea, organismul nostru are nevoie de vitamine și minerale în doza zilnică recomandată, precum și apă (cel puțin 2 litri pe zi) pentru a funcționa în parametri optimi”, a explicat dr. Laura Ene, medic nutriționist.

Ce conţine porumbul

Porumbul conține 7 grame de fibre/100 grame, iar nivelul optim de fibre, care previn constipația și mențin sănătatea tractului digestiv, este undeva la 20-25 g pe zi, spune medicul Laura Ene, pentru Ziare.com.

Porumbul este bogat în:

  • acizi grasi Omega 3 si Omega 6;
  • tiamina sau Vitamina B1 (100 g de porumb= 1/4 din doza zilnica recomandata;
  • vitamina B6 (100 g= 1/3 din doza zilnica recomandata);
  • magneziu;
  • seleniu.

Este foarte important de știut că 100 de grame de porumb crud conțin 360 de calorii.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel