Sari la conținut

Îți poți sabota singur dieta. Cum să te ferești

Horoscop
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce mancare ti se potriveste in functie de zodie

Anumite mâncăruri pe care le consumi vara pot contribui la acumularea de grăsimi în corp. De cele mai multe ori, nutriționiștii ne atrag atenția asupra alimentelor care ne îngrașă, însă noi nu le ignorăm și ne trezim cu trei, patru kilograme în plus.

Îți poți sabota singur dieta. Cum să te ferești

Identificând alimentele de vară care pot dăuna cel mai mult dietei tale, poți să fii cu un pas înaintea aportului de kilograme și să te asiguri că te vei alege cu o talie mai subțire.

Prumbul copt sau pe grătar, îngrașă?

Eat This scrie:  „A consultat câțiva experți pentru a afla exact la ce mâncăruri trebuie să fii atent la următorul tău grătar pentru a te asigura că respecți dieta”.

S-ar putea să nu te aștepți niciodată că porumbul să-ți afecteze prea mult silueta. La urma urmei, porumbul este doar o legumă, iar pe hârtie, nu ar trebui să-ți destabilizaze prea tare regimul. Din păcate, oricui îi place să-și încarce porumbul cu unt sau alte toppinguri ar putea să-și schimbe părerea.

„De multe ori, aceste adăugări contribuie cu calorii inutile”, explică Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim. „Porumbul este sănătos, dar adăugarea de prea mult unt poate contribui la creșterea în greutate.

Asigurați-vă că evitați să ungeți acest produs cu unt pentru a împiedica această garnitură clasică să nu adauge prea multe calorii în planul dvs. zilnic de alimentație.

Un deliciu rece, inamicul dietei

Când temperaturile încep să crească vertiginos, orice fel de deliciu rece ajunge să sune delicios, iar nimic nu poate părea mai bun decât o înghețată cu aroma ta preferată.

„Acestea pot împacheta 150-300 de calorii în cupe de jumătate de cană și nu te satură cu adevărat”, spune nutriționista Dana Ellis Hunnes, pentru sursa citată.

A ști ce tipuri de înghețată oferă mai puține calorii poate face o mare diferență atunci când apare o poftă de ceva rece. Pentru asta citeste cu atenție etichetele. Vei fi surprins să afli că există și sortimente cu 0 calorii.

Friptură
În timp ce porțiile mici de carne roșie slabă pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, porțiile masive pot adăuga cu ușurință niște grăsimi saturate inutile în dieta ta, iar anumite feluri de proteine ​​dăunează mai mult decât altele.

„Petrecerile la grătar sunt o obișnuință vara”, a spus medicul Bill Bradley, pentru sursa citată. „Deși în timpul verii este o activitate distractivă de făcut cu familia și prietenii, ar putea adăuga la creșterea în greutate.”

Dacă ideea de a-ți o vară fără fripturi la grătar pare prea greu de suportat, asigură-te că optezi pentru bucăți mai mici de carne pentru a reduce impactul pe care acest aliment îl are asupra obiectivelor tale de slăbire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel