Sari la conținut

Iulie, luna cu cele mai multe decese. Care a fost cauza principală

doliu
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Doliu

Iulie, luna cu cele mai multe decese. Care a fost cauza principală! Mortalitatea a fost neobișnuit de mare în luna iulie, în Uniunea Europeană. Au fost cu 53.000 mai multe decese decât mediile lunare pentru perioada 2016-2019.

Potrivit Eurostat, acestea ar fi fost provocate de valurile de căldură care au afectat unele părți ale continentului.

Iulie cea mai mare rată de mortalitate

Uniunea Europeană a înregistrat în iulie cea mai mare rată de mortalitate din acest an, cu 16% peste media lunilor precedente. În iulie anul trecut, acest exces de mortalitate a fost de 3%, iar acum 2 ani, 6%.

Canicula, cauza acestei creșteri a mortalității

afectat de caniculă

Pe baza informațiilor disponibile, Oficiul European de Statistică Eurostat consideră că valurile de căldură din acest an ar putea constitui cauza acestei creșteri a mortalității. În iulie au fost temperaturi record în Spania, Franța, Portugalia, Italia, Germania, Belgia, Olanda și Danemarca, potrivit RRA.

Cele mai mari excese de mortalitate au fost în Spania – 37% și Cipru – 33%. Singura țară care nu a avut niciun deces peste mediile lunare a fost Letonia. În România, creșterea mortalității a fost de 2,4% față de media din anii 2016 – 2019.

În Uniunea Europeană au mai fost creșteri ale excesului de mortalitate în timpul vârfurilor pandemice, în aprilie 2020, cu 25%, în noiembrie același an, cu 40%, în aprilie anul trecut, cu 21% și în ultimul, noiembrie, cu 27%.

Nu e de mirare că cercetătorii, tot mai îngrijorați de încălzirea globală, au făcut studii și au descoperit ce condiții atmesferice pot duce la deces spontan.

Într-un studiu publicat anul trecut în Science Advances, intitulat alarmant „The emergence of heat and humidity too severe for human tolerance,” Radley Horton, profesor la Observatorul Universității Lamont-Doherty, a studiat împreună cu coautorii informații transmise de stații meteorologice din toată lumea, colectate între 1979 și 2017, și au descoperit peste șapte mii de exemple de condiții cu potențial letal pentru om, numite „bulb umed,” potrivit vice.com.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel