Sari la conținut

Este supranumit ”regele fructelor” și poate înlocui carnea! Cât de benefic e consumul lui

Jackfruit este supranumit și ”regele fructelor”. Ați mâncat vreodată? Se cultivă în Asia de Sud și în regiunea Pacificului.

Este o combinație de arome, și anume: de mango, banană, pepene galben și papaya și reprezintă cel mai mare fruct care crește în copac.

Un singur fruct cântărește în jur de 27 de kilograme! Dar este o adevărată bombă de sănătate, plin de fibre, vitamina A, vitamina C și câteva tipuri de vitamina B.

De asemenea, este o grozavă sursă de potasiu, magneziu, mangan și fier. Poate revitaliza instantaneu sistemul imunitar, poate reduce riscul de a dezvolta cancer, întărește inima, optimizează procesul de digestie și accelerează metabolismul!

 

10 mieji de Jackfruit vă acoperă necesarul alimentar pentru jumătate de zi. Oamenii susțin că Jackfruit ar putea fi soluția pentru țările sărace, care se confruntă cu foamete.

Este plin de nutrienţi și poate înlocui cu succes carnea. Arborele de jackfruit poate produce între 100 și 200 de fructe pe an.

Jackfruit mai este cunoscut și sub numele de jaca, iar arborele său face parte din familia dudului.

Mai mult, reduce riscul de accident vascular cerebral şi de infarct miocardic, previne şi anemia, menţine sănătatea oaselor, graţie mineralelor pe care le conţine, menţine şi protejează funcţionarea sistemul nervos şi a creierului.

Poate fi folosit cu succes și în curele de slăbire, fiind un fruct care nu conține multe calorii. Este unicul fruct care poate fi consumat în orice formă: necopt, copt, crud sau gătit.

Când este consumat crud, gustul său este o combinaţie între ananas şi pară. Gătit, ai impresia că mănânci carne, iar textura este asemănătoare cu cea a fripturii de porc. Este folosit ca substitut al cărnii în farfuriile cu nachos şi tacos. În Asia, se prepară chipsuri din acets fruct, suc, curry, îngheţată sau se serveşte la grătar.

Jackfruit se găseşte şi în Thailanda, Malaezia şi Bangladesh, unde este considerat fructul naţional.

În America, se vinde la preţul de 2,50 dolari/jumătate de kilogram.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: