Sari la conținut

Jandarmii EROI care au salvat viața unei fetițe de nici 2 ani, după ce s-a înecat. Detalii emoționante

Sursă foto: Știri pe surse

Din cuprinsul articolului

Doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au devenit eroii zilei după ce au salvat o fetiță de abia doi ani care a căzut în apele râului Tazlău împreună cu mama și frații ei. Mama s-a aruncat în apă pentru a-i salva pe ceilalți copii, dar a alunecat, luându-o cu ea pe cea mai mică. Cu toții au reușit să iasă din apă, dar, din păcate, fetița nu mai respira.

Când au ajuns la fața locului, Florin și Cătălin au văzut-o pe mamă care era panicată și încerca să-și salveze copilul, care nu era conștient.

Cei doi jandarmi au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor fetiței și i-au aplicat manevre de resuscitare până când a dat semne că își revine și a început să respire.

Florin a intervenit rapid și a aplicat manevre de resuscitare până când micuța și-a revenit și a început să respire. Acesta a luat-o în brațe pe copilă și a alergat cu ea până la ambulanță.

Cătălin și-a sprijinit colegul, a vorbit cu operatorul 112 și a oferit toate detaliile necesare privind locația și modalitatea de a ajunge cât mai repede ambulanța.

Până la sosirea echipajului medical, fetița a mai avut nevoie de manevre de resuscitare.

Ulterior, fetița a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la UPU Onești pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Copila de un an și șase luni  se află acum în afara oricărui pericol.

Cei doi jandarmi eroi

Plutonierul adjutant Sfârlog Florin are 45 de ani, este angajat al Jandarmeriei Române de 21 de ani și de-a lungul carierei a salvat doi bătrâni din inundații și viața unui băiețel în urma cu mai bine de 22 de ani, care s-a înecat chiar în același loc.

„Nu voiam să o pierd, avea momente când părea că își revine, când că o pierd, dar nu am renunțat și i-am aplicat manevre de resuscitare până când am readus-o la viață.E greu să ai în fața ochilor un suflet mic care dă să se stingă”, a declarat acesta pentru presa locală.

Sergentul major Balmuș Cătălin este angajat al Jandarmeriei Române din anul 2020 și a contribuit la salvarea fetiței.

„M-au încercat o mie de gânduri, că am și eu acasă doi copii, că îmi doream din tot sufletul să o putem slava și să o facem să respire, dar în același timp aveam și misiunea grea de a o calma pe mama care era foarte panicată.

Nu putem descrie în cuvinte ce sentimente ne-au încercat, dar cea mai mare bucurie este că fetița a trecut peste momentele grele și este în afara oricărui pericol.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel