marți, mai 17, 2022

Insomnia este o tulburare de somn în care oamenii nu pot dormi. Ei pot avea dificultăți în a adormi sau a sta adormiți pe durata de timp dorită. Insomnia este în mod tipic urmată de somnolență în timpul zilei, energie scăzută, iritabilitate și stare depresivă. Rezultatul? Probleme de concentrare și învățare. Insomnia poate avea durată scurtă, durând zile și săptămâni, sau durată lungă. Printre cei care se confruntă cu această tulburare se numără și Jennifer Aniston, actrița în vârstă de 53 de ani.

Te-ar mai interesa: Un medicament pentru diabetici, extrem de eficient...

Într-un interviu acordat pentru revista People, angelica actriță a mărturisit că are probleme cu somnul de peste 20 de ani. Ea spune că are o mare temere. Că nu poate adormi, ceea ce îi accentuează insomnia.

Jennifer Aniston suferă de o boală teribilă. O chinuie în timpul nopții

„Îmi este groază să petrec încă o noapte stând cu ochii în tavan. Cred ca a început în jurul vârstei de 30 de ani sau chiar mai devreme, dar nu observi efectele lipsei somnului când ești mai tânăr, pentru că te simți invincibil”, a declarat Jennifer.

„A început ca ceva ce puteam să accept și apoi, dintr-odată, realizezi ce efecte are lipsa somnului asupra ta și cum îți afectează viața de zi cu zi, munca, funcționarea minții și a corpului”, mai spune celebra actriță.

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

Vedeta din serialul „Friends” a dezvăluit că pe măsură ce își face tot mai multe griji legate de faptul că nu va putea adormi noaptea, cu atât mai greu îi este să adoarmă. Ea a mai spus că a avut perioade în care a fost somnambulă.

„Am fost somnambulă. M-au trezit alarmele din casă pe care le-am declanșat. Nu cred că mai fac asta acum – se întâmpla când eram foarte obosită”, a dezvăluit Aniston, potrivit healthline.com.

Te-ar mai interesa: Efectele eclipsei de Lună. La ce să ne așteptăm în...

Actrița a mărturisit că i-a fost greu să se mențină sănătoasă și în formă din cauza problemelor de somn cu care se confruntă de mulți ani pentru că lipsa somnului o împiedica adesea să facă sport.

Aniston: nu poți ignora cei trei stâlpi de bază ai sănătății – dieta, exercițiile și somnul.

„Devenise ultimul lucru de pe lista mea, dar nu poți ignora cei trei stâlpi de bază ai sănătății – dieta, exercițiile și somnul. Nu poți face exerciții și nu poți mânca cu adevărat sănătos dacă nu ai dormit deloc bine, pentru că întregul ceas al organismului este dat peste cap”, a dezvăluit Jennifer.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să iei în greutate. ...

Aniston a cerut ajutorul unui medic, ceea ce le recomandă și altora să facă dacă se confruntă cu tulburări ale somnului. Ea s-a înscris într-o campanie de conștientizare a problemelor legate de somn, care îi ajută pe oameni să afle informații și sfaturi pentru tulburările de somn cu care se confruntă.

Pe lângă sfaturile medicului, Jennifer Aniston a dezvăluit că în prezent are un ritual înainte de culcare, care o ajută foarte mult. Ea spune că încearcă să se relaxeze prin exerciții moderate de yoga și stretching și își lasă telefonul mobil într-o altă cameră. De asemenea, actrița încearcă să se culce la aceeași oră în fiecare noapte, „ceea ce poate fi dificil pentru actori pentru că atunci când suntem pe platoul de filmare programul se poate schimba oricând”, a declarat ea.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă mănânci sănătos sau nu? Cea mai bună...

Actrița spune că nu poate renunța la un lucru, acela de a dormi în pat cu cei trei câini ai săi: „Este prea plăcut atunci când se cuibăresc! Merită. În special de când Chesterfield (n. red – câinele ei în vârstă de un an și jumătate) nu mai este un cățeluș. Acum doarme profund. De fapt, îi invidiez somnul câteodată”, a mai spus Jennifer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private