Sari la conținut

„Jurnaliștii ar trebui incluși în categoria persoanelor cu prioritate la vaccinare anti-covid”. Cine și de ce face această afirmație

„Jurnaliștii ar trebui incluși în categoria persoanelor cu prioritate la vaccinare anti-covid”. Cine și de ce face această afirmație

Marți, 5 ianuarie, ONG-ul Press Emblem Campain (PEC) a făcut public numărul deceselor în rândul jurnaliștilor, în urma infectării cu COVID-19. Cel puțin 602 ziariști au murit anul trecut, în lume, în urma infectării cu covid. Mai mult de jumătate dintre ei (303) sunt din America Latină. Din nefericire, în Europa, recordul negativ îl deține Italia, cu 37 de jurnaliști uciși de covid.

„Numărul real este cu siguranţă mai mare, întrucât uneori nu este specificată cauza morţii şi în unele ţări nu există informaţii fiabile. Având în vedere specificul profesiei, jurnaliștii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special sunt expuşi virusului.

Unii dintre ei, în mod special jurnaliștii independenți și fotoreporterii, nu pot pur şi simplu să lucreze de acasă”, a declarat secretarul general al Press Emblem Campain, Blaise Lempen, pentru EFE, citat de Agerpres.

„Jurnaliștii ar trebui incluși în categoria persoanelor cu prioritate la vaccinare anti-covid”

În urma acestui raport, Blaise Lempen a cerut în mod oficial ca lucrătorii din mass-media să fie incluşi în rândul persoanelor care au prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele mai multe decese asociate COVID-19 în rândul jurnaliştilor s-au înregistrat în America Latină. Astfel: Peru (93), Brazilia (55), India (53) şi Mexic (45). În Europa, după Italia, cu 37 de decese, urmează Spania cu 6 decese şi Franţa, cu 5 decese.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.