Sari la conținut

Jurnalul de viață a primului transplant pulmonar

Vă invităm să intrați în culisele primului transplant pulmonar, efectuat în România, în primăvara acestui an. Ediția din această săptămână a emisiunii JURNAL DE VIAȚĂ, difuzată de Medika Tv,  este dedicată acestui subiect. Interviurile cu doi dintre membrii echipei de transplant de la Spitalul SFÂNTA MARIA, chirurgul Narcis Copcă, manager al unității medicale, și anestezistul Laura Popa, șef al secției ATI, dezvăluie piedicile care au stat în calea acestei premiere, convingerea echipei de transplant că operația va fi o reușită și atmosfera din sala de operație pe parcursul celor 7 ore cât a durat transplantul.

Primul transplant pulmonar din România s-a efectuat dupa doi ani de zbateri,  nervi, nopti nedormite, o lupta acerb cu defaimarea si obstacolele venite chiar de la varful sistemului, din interiorul Ministerului Sanatatii:

”Am fost vânați, doamnă. Atunci când ai 10-20 de controale de la toate instituțiile statului ca și cum am fi luat un spital să-l mutăm într-o ogradă privată sau am făcut nu stiu ce fărdelegi în transplant.” , a declarat managerul Spitalului Sfânta Maria, chirurgul Narcis Copcă, cu referire la momentele grele care au precedat primul transplant pulmonar, o premieră înregistrată în data de 18 aprilie 2018.

Emisiunea JURNAL DE VIAȚĂ este difuzată de Medika Tv vineri și sâmbătă la ora 16,00.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel