Sari la conținut

Kaki întârzie îmbătrânirea și ține inima sănătoasă

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Originar din China, kaki este un fruct care pe dinafară seamănă cu pătlăgelele roșii, doar că are culoare portocalie. La gust însă este o combinație între piersică și pepene galben.

Nutrițional, este bogat în magneziu, un mineral care reglează metabolismul și alungă oboseala. De asemenea, are potasiu, la fel de mult ca și bananele, vitaminele A, B complex și C. Kaki este eficient în combaterea enterocolitelor și hemoragiilor.

Bogat în antioxidanți, fructul kaki contribuie la prevenția aterosclerozei, ajutând în reducerea stresului oxidativ. De asemenea, kaki este bogat în carbohidrați, nutrienți cu care se „hrănește” mușchiul inimii. Cercetătorii japonezi au ajuns la concluzia că în compoziția cojii de kaki sunt prezente anumite substanțe care ajută la întârzierea îmbătrânirii.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel