Sari la conținut

Kalanchoe sau „iarba vrăjitoarei”: Superstiții și beneficii pentru sănătate

Kalanchoe sau „iarba vrăjitoarei”: Superstiții și beneficii pentru sănătate. Este o plantă de interior destul de populară, frumoasă, ușor de întreținut.

 

Kalanchoe este o plantă suculentă, una dintre cele aproximativ 125 de specii de plante suculente cu flori și este originară din Madagascar, China, sudul și sud-estul Africii.

Planta aparține familiei Crassulaceae și constă, în general, din tufe și plante erbacee perene.

Kalanchoe a fost adusă în Europa în anii 1930, și a fost cultivată de comerciantul de semințe german Robert Blossfield, de la care provine numele speciei Blossfeldiana.

Este foarte populară în zilele noastre ca plantă de interior, grație varietății de culori ale florilor, formelor frunzelor și ușurinței întreținerii sale.

Simboluri puternice: persistență și dragoste eternă

Foarte interesant de menționat este numele său. Kalanchoe provine din cuvintele chinezești „Kalan Chav”,  și semnifică „cea care cade și crește”, cu referință la reproducerea sa asexuală.

Deosebite, frumoase și rezistente, florile plantei Kalanchoe se se mențin cel puțin 8 săptămâni. Această rezistență îi conferă semnificația simbolică de persistență și dragoste eternă.

De altfel, se spune că în casa în care este amplasată Kalanchoe domnește pacea și armonia, membrii

familiei se ceartă și au dispute mai rar, se înțeleg reciproc mai bine, având abilitatea de a face compromisuri și de a negocia…

Totodată, Kalanchoe conferă o atmosfera pozitivă, încărcată cu optimism, ceea ce îndeamnă oamenii să-și scoată la iveală partea cea mai bună și a se deschide comunicării.

Plantă cu puteri vindecătoare

Se crede că această plantă are înzestrarea de a simți și a absorbi energia negativă, purificând camera unde crește, notează diane.ro.

O altă credință despre Kalanchoe este că cei care au o astfel de plantă sunt mai puțin predispuși să se îmbolnăvească și că, în cazul în care au vreo boală, se recuperează, se vindecă mai rapid.

De asemenea, în religia Yoruba, Kalanchoe, cunoscută și ca „iarba vrăjitoarei”, este folosită cel mai des în ritualuri de vindecare deoarece se crede că are puterea de a izgoni energiile negative care provoacă boli și ghinioane.

Ritualurile includ îmbăieri și purificări cu apă cu Kalanchoe macerată, în decursul cărora se fac rugăciuni către „Orisha” (divinitățile Yoruba).

Se presupune că această plantă este corelată cu dragostea și, că atunci când crește sănătoasă, la fel se va petrece și cu dragostea, iar dacă moare, aidoma se va întâmplă și cu iubirea.

Kalanchoe, benefică pentru sănătate

Atât tulpina, frunzele, cât și petalele florii de Kalanchoe sunt o sursă bogată de flavonoizi, acetați, fenol și enzime în general foarte benefice pentru sănătate.

Printre proprietățile sale sunt cele de analgezic, antiinflamator, antioxidant, diuretic, antihemoragic, antiseptic, antiviral, emolient digestiv, antibacterial, și anticancer.

Potrivit diane.ro, utilizarea Kalanchoe este recomandată pentru tumori și abcese, controlul tensiunii sanguine și trigliceridelor, ușurarea durerii colicii renale, simptomelor de diaree.

De asemenea, este recomandată și pentru vindecarea rănilor adânci, evitarea infecțiilor și lupta contra lor, vindecarea arsurilor, controlul digestiei, ușurarea simptomelor de reumatism, a migrenei.

Această plantă frumoasă este bună și pentru ameliorarea durerilor de burtă din timpul menstruației, calmarea tusei, scăderea febrei, calmarea nervilor, micșorarea anxietății, stresului sau efectelor atacurilor de panică.

Este absolut incredibil cât de benefică este această plantă pentru sănătate și cât de ușor se întreține! Mai mult, este o plantă frumoasă, ce aduce bucurie și o stare de bine celor care o privesc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel