miercuri, noiembrie 30, 2022

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 119 ani. 5 lucruri fascinante despre modul de viață al japonezei.

Toată lumea credea și spera că japoneza avea să doboare recordul stabilit de franceza Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani și 164 de zile incredibile. Dar, din păcate, Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 119 ți 107 zile, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării din ţară, anunţă CNN.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

World's oldest person dies at age 119

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 119 ani

Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903, a murit la 19 aprilie, 2022, iar vestea morţii ei a fost confirmată de consultantul senior în gerontologie Robert Young, care a ajutat, de asemenea, la confirmarea recordului ei pentru Guineess World Records de cea mai în vârstă persoană în viaţă în 2019.

Guinness World Records a scrie pe Twitter: „Ea a devenit cea mai în vârstă persoană în viaţă în ianuarie 2019, la vârsta de 116 ani şi 28 de zile”. „Este, de asemenea, a doua cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată, după Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani”.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Familia lui Tanaka a spus, într-un mesaj pe Twitter de la începutul acestei luni, că ea s-a îmbolnăvit recent. Tanaka – care a trăit cele două războaie mondiale și s-a născut chiar înainte ca Titanic-ul să plece pe mare, a murit de bătrânețe la un spital din orașul Fukuoka, vestul Japoniei, marți, 19 aprilie, potrivit postului public japonez NHK.

Sfidând predicile lungi pe care le auzim despre așa-numitele secrete pentru care oamenii își atribuie longevitatea, în timpul vieții ei, Kane Tanaka a fost predispusă la ciocolată și băuturile gazoase, a spus NHK.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

În ciuda longevității ei incredibile, Kane a avut parte de diverse probleme de sănătate, din care, însă, a ieșit mereu învingătoare . La 35 de ani a fost diagnosticată cu febră paratifoidă, 10 ani mai târziu a fost operată de cancer pancreatic și în 2006, când avea 103 ani, a fost diagnosticată cu cancer colorectal și a suferit o altă intervenție chirurgicală.

Japan's Kane Tanaka Honoured As World's Oldest Person At 116 - KalingaTV

Iată 5 lucruri fascinante despre modul de viață al japonezei

1. Kane și-a ținut mintea activă și, într-o zi normală la azilul de bătrâni, se trezea până la 6 dimineața. Îi plăceau puzzle-urile cu numere și era ocupată să studieze matematica – rutina ei zilnică pentru ora după-amiezii.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

2. A fost implicată activ în conducerea magazinelor alimentare ale familiei sale până la vârsta de 103 de ani. De fapt, Kane Tanaka se pregătea să ducă torța olimpică înaintea Jocurilor Olimpice de vară amânate de la Tokyo 2020.

3. Dragostea ei pentru băuturile gazoase continuă. Strănepoata ei spune că ciocolata și băuturile carbogazoase au fost plăcerile vinovate.

4. Tanaka spunea adesea că familia ei, credința ei în Dumnezeu, somnul bun, pozitivitatea și speranța, mâncarea bună și practicarea matematicii au ajutat-o ​​să trăiască atât de mult.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

5. Ea a bătut în mod obișnuit personalul din căminul de îngrijire la un joc de Othello – clasicul joc de masă arată Cartea Recordurilor Guinness.

World's oldest woman is 116 year old mum-of-five who loves playing board game Othello

Viața personală a lui Kane Tanaka

În 1922 s-a căsătorit cu vărul ei, Hideo Tanaka, cu care avea patru copii – două fiice și doi fii – precum și o fiică adoptivă. Hideo a murit în 1993 la vârsta de 90 de ani.

Între timp, Kane Tanaka a fost confirmat de Guinness World Records drept cea mai în vârstă persoană în viață în 2019. Ar putea exista o posibilă întorsătură aici. Poate, de fapt, probabil că era chiar mai în vârstă decât vârsta ei de 119 ani și 107 zile la moarte – așa cum familia ei susține de fapt că s-a născut pe 26 decembrie 1902.

Kane Tanaka s-a născut prematur (copil prematur) ca al șaptelea copil. într-o familie care a întârziat procesul de înregistrare a nașterii, deoarece nu știau dacă va supraviețui. Deci, probabil 1902 și nu 1903 este anul ei de naștere. Dar acum nu avem mijloace de a ști sau de a confirma.

Lui Kane Tanaka i-au supraviețuit cinci nepoți și opt strănepoți.

Deci, cine este cea mai bătrână persoană vie astăzi? Născută franceză Lucile Randon este acum cea mai în vârstă persoană din lume, la 118 ani și 73 de zile.

Pe de altă parte, recordul pentru cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată este deținut de o altă franceză, Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani și 164 de zile incredibile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private