Categories: Stil de viaţă

Ketchup de casă. Cea mai simplă și sănătoasă rețetă, fără conservanți, agenți de îngroșare sau sare în exces

Ketchup de casă? Multe persoane adoră ketchup-ul. Însă știm deja că cel cumpărat abundă în arome, conservanți, coloranți, sare, agenți de îngroșare, zahăr și chimicale. Iată de ce, pentru toți iubitorii de ketchup, venim cu o rețetă delicioasă.

Se face simplu, acasă, cu minim de ingrediente și maxim de gust. Poate fi folosit de persoanele care urmează dietele fără gluten, paleo, vegane sau vegetariene.

Roșia este cea mai sănătoasă legumă gătită şi ar trebui consumată zilnic datorită antioxidanţilor (betacaroten şi licopen, vitaminele C şi E), potasiului şi fosforului.

Roşia protejează sistemul cardiovascular (ajută la fluidizarea sângelui şi la scăderea tensiunii arteriale), îmbunătăţeşte vederea, favorizând imunitatea. De asemenea, poate fi încadrată și la categoria fructe. Multe studii spun că roșia este un fruct.

Ketchup-ul de casă poate acompania diferite feluri de mâncare și salate, dar cei mai mulți oameni îl folosesc cu cartofi la cuptor și dovlecei pane.

Ingrediente

  • Roșii coapte și uscate la soare, deshidratate. Se hidratează înainte de prepararea ketchup-ului cu apă într-un castron. Se pun în blender atât roșiile, cât și apa în care au stat.
  • 2 căpăcele oțet de mere
  • O mână de stafide
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 1 lingură sare de mare
  • Apă

Puneți în blender roșiile, oțetul, stafidele, pudra de ceapă și sarea. Porniți aparatul la o viteză medie și adăugați treptat apă pentru a face compoziția cât mai cremoasă, cu textură de ketchup.

Serviți imediat sau păstrați câteva ore la frigider ketchup-ul de casă.

Roşia reprezintă o sursă bună de vitamine din complexul B, sunt utile în hipoaciditate, stimulează secreţia gastrică, precum şi pancreasul; îmbunătaţesc digestia (fiind utile în caz de indigestie, lipsa poftei de mâncare în special la copii, anorexie, constipatie).

În acelaşi timp, roșiile sunt şi o sursă excelentă de  vitamina A și vitamina K. Ele conțin, de asemenea, și cantități mici de fibre, care ajută digestia, seleniu și magneziu.

Recent Posts

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

10 minute ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

40 de minute ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

o oră ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

2 ore ago

Părintele Vasile Ioana: Mormântul lui Iisus Hristos este în fiecare biserică astăzi

Părintele Vasile Ioana a amintit despre importanța Prohodului Domnului, o slujbă la care credincioșii participă…

2 ore ago

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Lidia Fecioru: Ne va purta noroc

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic