Sari la conținut

Kit de supraviețuire cutremur: ce trebuie să conțină. Cât costă un kit și de unde îl poți achiziționa

Kit de supraviețuire cutremur: ce trebuie să conțină. Frica de cutremur a băgat spaima în români.

Cutremurele puternice din Turcia și Siria, dar și cele din România, de mai mică intensitate, au redirecționat atenția oamenilor către trusele de suprviețuire, în caz de cataclisme.

Ce trebuie să conțină un kit de supraviețuire

Este bine de știut că fiecare familie ar trebui să aibă acasă un kit de supraviețuire, dar și un plan în cazul unui cutremur.

Trusa trebuie să asigure supraviețuirea familiei pentru aproximativ 3 – 5 zile. Produsele trebuie verificate periodic – la aproximativ 6 luni – pentru a nu expira.

Iată ce trebuie să conțină kitul de supraviețuire în caz de cutremur, conform fiipregatit.ro:

  • APĂ: Cel puţin 4 l de apă/persoană/zi. Dacă aveţi animale de companie nu uitaţi să prevedeţi apă şi pentru ele (cca. 30 ml. de apă/kg. animal/zi).Depozitaţi apa într-un loc rece şi întunecos. Înlocuiţi apa o dată la 6 luni.
  • ALIMENTE: Compacte şi uşoare care nu necesită răcire, fierbere ori coacere. Mâncare în cutii de conserve (nu uitaţi deschizătorul), alimente deshidratate, batoane energizante, biscuiţi de secară, dulceaţă, sucuri, cafea, ceai. După caz, alimente pentru nevoi speciale: mâncare pentru bebeluşi, lapte etc. Dacă aveţi animale de companie, nu uitaţi mâncarea acestora.
  • ÎMBRĂCĂMINTE ȘI ÎNCĂLȚĂMINTE: Pentru fiecare persoană, în funcţie de anotimp.De asemenea, nu uitaţi lenjeria de corp.
  • UN SAC DE DORMIT sau 2 pături călduroase pentru fiecare persoană.
  • TRUSĂ de PRIM-AJUTOR care să conțină: Medicamentele personale şi reţete, analgezice, antiseptice, la nevoie, articole sau accesorii necesare pentru aparatul auditiv, scaunul rulant etc.
  • APARATE UTILE: aparat radio AM/FM cu baterii de schimb, lanternă/persoană şi baterii de schimb, un fluier (semnalul convenţional în caz de urgenţă este de fluierături scurte), un telefon mobil, o cartelă telefonică, cablu și un acumulator suplimentar.
  • ARTICOLE de IGIENĂ: Hârtie igienică, hârtie umedă de mâini, batiste de hârtie, articole personale: săpun, şampon, deodorant, pastă de dinţi, periuţă de dinţi, pieptene, etc.
  • ACTE PERSONALE: Carte de identitate, carnete de asigurări medicale, bani, numere de telefon importante
  • Planul familiei în caz de urgență: Este un document de o pagină, care trebuie descărcat și tipărit.

Cât costă un kit

Daniel Timofte, care deține un magazin specializat în comercializarea kit-urilor și produselor pentru situații de urgență, a declarat, potrivit economica.net, că vânzările pentru kituri au crescut după cutremurul din Turcia.

Un kit pentru patru persoane costă 630 de lei, iar unul pentru o singură persoane costă 300 de lei.

Deși mai mult de 80% dintre români susțin că știu ce trebuie să facă pentru a se proteja în cazul unui cutremur, doar 28% au un kit de prim-ajutor pentru cutremur, arată o cercetare sociologică realizată de UNSAR împreună cu IRES.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel