Sari la conținut

Cine este cel care a prezis cutremurul din Turcia. Mesajul transmis cu 3 zile înainte de SEISM

Sursă FOTO: STIRILE KANALD

Din cuprinsul articolului

Frank Hogerbeets, un cercetător olandez, avertizase într-un tweet din 3 februarie că „mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur ~M 7,5 în această regiune (Turcia central-sudică, Iordania, Siria, Liban)”. Predicția sa s-a adeverit doar trei zile mai târziu, când un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit Turcia, provocând moartea a peste 4.000 de persoane.

Istanbul: Mii de persoane și-au pierdut viața în Turcia și Siria după ce un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit luni Turcia, urmat de mai multe replici puternice. Mii de persoane au fost rănite în Turcia și la granița cu Siria, în timp ce bilanțul victimelor continuă să crească, iar autoritățile se luptă cu operațiunile de salvare și ajutor.

Este aproape ca și cum țara a fost prinsă cu garda jos, deoarece cutremurul a zguduit Turcia luni dimineața devreme, în timp ce majoritatea oamenilor dormeau. Cu toate acestea, a existat o persoană care a prezis clar cutremurul cu doar trei zile înainte ca incidentul mortal să facă ravagii.

Frank Hogerbeets, un cercetător olandez, avertizase într-un tweet pe 3 februarie că „mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur ~M 7,5 în această regiune (sudul și centrul Turciei, Iordania, Siria, Liban)”.

Cine este Frank Hoogerbeets?

În biografia lui Frank Hoogerbeets de pe Twitter se spune că lucrează pentru o organizație numită Solar System Geometry Survey (SSGS) din Olanda. Hogerbeets a redistribuit, de asemenea, un tweet al SSGS care spunea că o activitate seismică mai mare ar putea avea loc între 4 și 6 februarie, cel mai probabil până la magnitudinea medie sau mare de 6 grade.

După cutremurul mortal de luni, tweet-ul său despre predicția sa a devenit viral. Internauții au fost șocați de precizia cu care acesta a prezis dezastrul care a ucis mii de oameni și a ras o mare infrastructură în sud-estul Turciei.

Frank Hoogerbeets a scris ulterior pe Twitter: „Inima mea este alături de toți cei afectați de cutremurul major din Turcia Centrală. Așa cum am declarat, mai devreme sau mai târziu, acest lucru se va întâmpla în această regiune, similar cu anii 115 și 526. Aceste cutremure sunt întotdeauna precedate de o geometrie planetară critică, așa cum am avut pe 4-5 februarie”.

Hoogerbeets a avertizat, de asemenea, asupra unor replici după cutremurul de luni. „Fiți atenți la o activitate seismică puternică suplimentară în Turcia Centrală și în regiunile învecinate. Replicile continuă, de obicei, o perioadă de timp după un cutremur major”, a scris el pe Twitter.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel