miercuri, august 10, 2022
Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la cel de-al şaselea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), organizat în Bulgaria, transmite Agerpres.
Președintele Klaus Iohannis a participat astăzi la summitul organizat la Palatul Naţional al Culturii din Sofia, unde a susținut o conferinţă de presă comună cu omologii din Bulgaria, Rumen Radev, Polonia, Andrzej Duda, şi Letonia, Egils Levits.

Administraţia Prezidenţială a arătat, într-un comunicat, că evenimentul la nivel înalt de la Sofia marchează reluarea activităţilor în format fizic ale Summitului, inclusiv ale Forumului de Afaceri al I3M (aflat la a treia ediţie), după Summitul Virtual din 2020 de la Tallinn, organizat în condiţiile restrictive impuse de pandemia de COVID-19.

Președintele a fost întrebat (minutul 3:50 în video) dacă consideră “că și în România ar trebui să ne gândim mai mult la măsuri restrictive, decât la relaxare”, în contextul răspândirii tulpinii Delta de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Horoscop bani. Zodii care se îmbogățesc în următoa...

“Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie și am repetat acest lucru de multe ori: Ieșirea din pandemie stă în vaccinare. Vaccinul este posibil fără programare, fără birocrație. Recomand fiecărui român să se vaccineze dacă nu dorește să ajungă la spital”, a răspuns președintele.

În România, au fost confirmate, până la acest moment, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Un prim deces cauzat de tulpina Delta a fost declarat la o persoană de 72 de ani, din muncipiul Pitești, nevaccinată.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

La o parte dintre infecțiile cu tulpina Delta nu s-au identificat origini din import, ci au fost dobândite pe teritoriul național, ceea ce denotă posibilitatea transmiterii comunitare, avertizează autoritățile.

Varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale de îngrijorare. Este de două ori mai contagioasă decât tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât varianta Alpha, cunoscută ca varianta britanică, potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Vaccinare.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private