joi, august 18, 2022

Grecia va anunța vaccinările obligatorii pentru anumite grupuri profesionale săptămâna viitoare, a declarat joi guvernul după o creștere recentă a infecțiilor cu COVID-19, potrivit Reuters.

Comitetul de bioetică al țării a recomandat luna trecută vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății și personalul din centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă doar „ca măsură de ultimă instanță”, cu un anumit interval de timp, în cazul în care eforturile de încurajare a vaccinării se dovedesc ineficiente.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

„Guvernul (…) dispune recomandarea Comitetului naţional grec de bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice. Decizii în acest sens urmează să fie anunţate săptămâna viitoare”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Guvernului, Aristotelia Peloni.

A existat chiar și o dezbatere în cadrul căreia s-a discutat dacă vaccinarea obligatorie este etică. Conform unui sondaj publicat de televiziunea greacă Skai, s-a putut observa că majoritatea grecilor sunt în favoarea mișcării de vaccinare a grupurilor specife care sunt în contact direct cu publicul.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Începând de ieri, autoritățile au reintrodus noi restricții sanitare pentru restaurante, baruri și cluburi de noapte. Conform noilor reglementări sanitare, se vor permite accesul clienților care stau pe scaun, limitând astfel numărul de persoane în cadrul unei incinte. Măsurile sunt luate pe fondul îngrijorării creșterii numărului de infecții covid-19 cauzate de varianta Delta, considerată mult mai contagioasă decât variantele precedente.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Mai mult, doar 38% din populația Greciei a fost vaccinată împotriva Covid-19 cu schemă completă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private