sâmbătă, iunie 25, 2022

Klaus Iohannis a anunțat azi, 4 mai, că starea de urgență nu se va prelungi, însă va fi înlocuită cu starea de alertă, începând cu 15 mai. Ce presupune acest lucru, a explicat chiar el.

“Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic și al stării de urgență.

În weekendul de 1 Mai, am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine și am fost mulțumit de modul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților. Unele dintre deciziile pe care le-am luat astăzi sunt de mare interes.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Starea de urgență nu va fi prelungită, așadar data de 14 Mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Începând cu 15 Mai, vom întra într-o așa numită stare de alertă. Epidemia nu a trecut, trebuie să avem foarte mare grijă în continuare. În ciuda a ceea ce auziți la televizor, nu știe nimeni cât va mai dura această epidemie.

După 15 Mai, putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității, dar nu este bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem.

Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un pas fiind cam de două săptămâni. Următorul calup de măsuri de relaxare va veni la începutul lui iunie, apoi la jumătatea lui iunie, șamd.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

De la 15 Mai se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, dar și cabinetele stomatologice sau muzeele. Toate în condiții speciale de distanțare și de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Măsurile de relaxare de pe 15 Mai nu se vor aplica și în localitățile aflate în carantină.

Deplasările vor fi restricționate pentru a se pleca din localitate. Se va putea însă pleca în interes de serviciu sau pentru urgențe medicale, precum și pentru sporturile individuale, precum mersul pe bicicletă. Rămân interzise întâlnirile mai mari de 3 persoane, asta e valabil și când mergem să facem mișcare în aer liber.”

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private