joi, februarie 2, 2023

În urmă cu câteva momente, Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, în urma căruia și-a exprimat dorința ca până la sfârșitul verii pandemia să ajungă la final. În zilele cmoe urmează va fi vaccinat pacientul cu numărul 1.000.000 în România.

Președintele Iohannis: Campania de vaccinare merge foarte bine, suntem în topul european la toți parametrii. Zilele acestea vom avea persoana cu numărul un milion care urmează să fie vaccinată. Avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, după ce în cursul zilei a avut ședințe de lucru cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Principalele declarații:

  • Am avut în ultimele zile discuții cu premierul și miniștrii pentru a găsi soluții pentru România și români. Tema principală – cum pregătim cel mai bine proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, unde avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile și să ieșim din criza provocată de pandemie.
  • Vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere: sănătatea – este nevoie de investiții semnificative în spitale, în sistemul de sănătate publică; dacă ne gândim doar la tragicele accidente din ultimele luni, așa ceva nu trebuie să se întâmple. Investiții în spitale noi, în modernizarea spitalelor existente pentru al le face mai sigure, să avem investiții la ATI, în alimentarea cu oxigen, în siguranța pacienților și medicilor.
  • Campania de vaccinare merge foarte bine – suntem în topul european la toți parametrii. Zilele acestea vom avea persoana cu numărul un milion care urmează să fie vaccinată. Avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie.
  • Sunt foarte hotărât să găsim soluțiile cele mai bune la locurile de muncă, pentru că foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă iar alții sunt în pericol să o facă. Este vital să dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii în acest sens.
  • Trebuie să investim în școli. Sistemul românesc are nevoie de foarte mulți bani. Este nevoie de investiții pentru a nu avea accidente, incendii, pentru a avea școli autorizate, să eliminăm încălzirea pe lemne, toaletele din spatele curții, să avem materiale didactice, să avem școli noi, să avem școli verzi – exemplu.
  • Avem nevoie de programe sustenabile pentru mediu, pentru mediu sănătos, chestiuni care se pot face fără complicații, cum ar fi programele de împădurire care pot fi aplicate din acest an.
  • Până în aprilie vom avea un plan coerent, care să fie trimis Comisiei Europene și apoi să începem implementarea. Vom avea și multe alte zone care sunt extrem de importante pentru români, le voi relua atunci.
    Vă doresc tuturor multă sănătate!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private