sâmbătă, octombrie 1, 2022

Tot ce trebuie să știți despre coronavirus în acest moment. Cele mai importante noutăți la nivel mondial

Date promițătoare din Israel

Lansarea rapidă a vaccinării din Israel a făcut din acesta cel mai mare studiu din lumea reală asupra vaccinului Pfizer COVID-19. Rezultatele se preling și sunt promițătoare.

Mai mult de jumătate dintre israelienii eligibili – aproximativ 3,5 milioane de persoane – au fost acum vaccinați complet sau parțial. Grupurile mai în vârstă și cu risc, primii inoculați, înregistrează o scădere dramatică a bolilor.

Te-ar mai interesa: Să nu-ți speli părul în zi de duminică. Iată de ce...

Printre primul grup complet vaccinat a existat o reducere cu 53% a cazurilor noi, o scădere cu 39% a spitalizărilor și o scădere cu 31% a bolilor severe de la mijlocul lunii ianuarie până la 6 februarie, a declarat Eran Segal, cercetător de date la Institutul Weizmann din Știința în Rehovot, Israel, confrom Reuters.

Ancheta OMS privind originea coronavirus în Wuhan s-a încheiat

China a cerut Statelor Unite să invite Organizația Mondială a Sănătății să investigheze originile focarului COVID-19 acolo, după ce OMS și-a încheiat activitatea de teren în orașul chinez Wuhan.

La câteva ore după ce echipa OMS a dezvăluit marți concluziile preliminare la o conferință de presă din Wuhan, Washington, a declarat că vrea să examineze datele folosite de echipă, care a concluzionat că virusul nu provine dintr-un laborator din Wuhan și că liliecii rămân o sursă probabilă.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

„Ne dorim ca partea SUA să poată, la fel ca China, să susțină o atitudine deschisă și transparentă și să poată invita experți OMS în SUA să efectueze cercetări și inspecții privind urmărirea originii”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Wang Wenbin.

Von der Leyen din UE recunoaște eșecurile în lupta împotriva vaccinurilor

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut eșecurile miercuri în aprobarea și lansarea vaccinurilor de către UE și a declarat că blocul a învățat lecții în acest proces.

Te-ar mai interesa: Raed Arafat: Planul României dacă Putin aruncă nuc...

Șeful executivului UE s-a adresat parlamentarilor din Parlamentul European în urma criticilor cu privire la lansarea lentă și a unui plan de reducere a exporturilor care inițial a încercat să stabilească o graniță dură pe insula Irlanda, provocând un protest în Londra și Dublin.

Von der Leyen a spus că au fost administrate 26 de milioane de doze de vaccin și că, până la sfârșitul verii, 70% dintre adulții din blocul celor 27 de națiuni ar fi trebuit să fie inoculați.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

Germania intenționează să extindă lockdown-ul

Germania intenționează să extindă restricțiile până pe 14 martie, a arătat miercuri un proiect de acord pentru discuții între cancelarul Angela Merkel și liderii celor 16 state federale.

Numărul de noi infecții zilnice în Germania a scăzut, determinând unii lideri regionali să preseze un calendar pentru a ușura blocarea, dar îngrijorările cresc cu privire la impactul unor tulpini mai infecțioase ale virusului.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

„Avem o situație extrem de fragilă”, a declarat Winfried Kretschmann, premierul verzilor din sudul statului Baden-Wuerttemberg, pentru Spiegel Online. „Putem vedea în alte țări, cum ar fi Portugalia, cât de repede se poate transforma valul pandemiei.”

Medicamentul comun pentru astm reduce riscul spitalizării pentru coronavirus

Un tratament frecvent utilizat pentru astm pare să reducă necesitatea spitalizărilor, precum și timpul de recuperare pentru pacienții cu COVID-19 dacă este administrat în termen de șapte zile de la apariția simptomelor, au spus cercetătorii de la Universitatea din Oxford.

Constatările au fost făcute în urma unui studiu de etapă intermediară a budesonidei steroidice, vândut ca Pulmicort de AstraZeneca.

Studiul de 28 de zile pe 146 de pacienți a sugerat că budesonida inhalată a redus riscul de îngrijire urgentă sau spitalizare cu 90%, comparativ cu îngrijirea obișnuită.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private