Sari la conținut

Klaus Iohannis: Școlile se vor deschide și vor funcționa cu prezența fizică a tuturor elevilor

Începerea școlii. Şcolile se vor deschide pe 13 septembrie și vor funcționa cu prezenţa fizică a tuturor elevilor, cu respectarea strictă a normelor de protecţie, dacă incidenţa din localitate rămâne sub pragul de șase infectări cu coronavirus la mia de locuitori.

Anunţul a fost făcut de preşedintele României după discuţii la Palatul Cotroceni cu miniştrii sănătăţii şi educaţiei. Şeful statului a apreciat că România se află în valul patru al pandemiei de coronavirus, iar vaccinarea este singura soluţie eficientă pentru revenirea copiilor în sălile de clasă pentru o perioadă cât mai mare de timp, potrivit rador. 

Școlile vor funcționa cu prezența fizică a tuturor elevilor

Într-o declarație susținută ieri, la Palatul Cotroceni, președintele menționa că, din păcate, școala va începe pentru al doilea an consecutiv sub spectrul pandemiei de COVID, însă vaccinarea este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

”Rămâne o prioritate zero obiectivul de a asigura o educație de calitate pentru cât mai mulți dintre elevi. Este motivul pentru care școlile se vor deschide și vor funcționa cu prezența fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor, bineînțeles cu respectarea strictă a normelor de protecție. Câtă vreme incidența din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de șase infectări la mia de locuitori, vom avea toți copiii în sălile de clasă. Dacă se depășește acest prag, școlile trec în online în respectiva localitate,” a declarat președintele.

El a făcut apel la părinți și la cadre didactice să se vaccineze, dar și la autoritățile locale și centrale să colaboreze pentru a pune în aplicare rapid toate măsurile care să garanteze siguranța elevilor și a cadrelor didactice în noul an școlar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.