sâmbătă, octombrie 16, 2021

În contextul pandemic actual, vaccinarea anti-COVID pare să fie cea mai eficientă și sigură metodă de a lupta împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, multe persoane sunt încă reticente în fața serurilor

din cauza reacțiilor adverse și a dezinformării.

Prin urmare, autoritățile iau în considerare posibilitatea de a face vaccinarea anti-COVID obligatorie. Această măsură, susține președintele Klaus Iohannis, s-ar putea aplica în cazul personalului medical.

Cadrele medicale și personalul auxiliar au contact cu persoanele infectate în mod constant. Astfel, deoarece expunerea este crescută, repetată, vaccinul ar putea limita atât răspândirea, cât și îmbolnăvirea personalului medical.

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că vaccinarea va trebui să devină obligatorie

în cazul personalului medical, în condițiile în care numărul de infectări crește, comunică Antena 3. În ceea ce privește restricțiile impuse de pandemie, șeful statului a menționat că acestea vor fi mai mari pentru persoanele nevaccinate și a adăugat că certificatul reprezintă soluția pentru mai multe restricții.

Măsurile anti-COVID nu trebuie să încalce drepturile omului

„Trebuie să ne asigurăm cu toții că restricțiile legate de COVID-19 nu exacerbează încălcările drepturilor. România este în continuare dedicată promovării și protejării drepturilor omului în întreaga lume.

Țara mea

promovează imperativul combaterii discriminării și discursurilor bazate pe ură, inclusiv antisemitismul.

Anul acesta am adoptat prima strategie națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării și discursurilor bazate pe ură.

România va lucra și în continuare pentru a atinge aceste obiective și va încerca să devină membră între 2023-2025 în Consiliul Drepturilor Omului. Doamnelor și domnilor, pandemia de COVID-19 a făcut ca intervențiile umanitare să fie și mai greu de întreprins.

(…)Prioritățile cele mai importante sunt asigurarea unui acces

echitabil la scară globală, la vaccinuri, printre care și cel care tratează pandemia de COVID-19. România își reafirmă sprijinul pentru mecanismul COVAX, de aceea a contribuit la abordarea Team Europe pentru a ajuta diverse ţări să se lupte cu rezultatul pandemiei”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în timpul Adunării Generale ONU.

Ultimele stiri