Sari la conținut

Konjak: Ajută la detoxifierea organismului, este antitumoral, antiinflamator, antiasmatic. Ajută plămânii și circulația sângelui. Cum se prepară

Din cuprinsul articolului

Konjak: Ajută la detoxifierea organismului, este antitumoral, antiinflamator, antiasmatic. Ajută plămânii și circulația sângelui. Cum se prepară și cât de eficient este.

Amorphophallus konjac (bulb/rădăcina de konjac) este folosită de milenii în China, Japonia și Asia de Sud-Est ca sursă de hrană și ca medicament tradițional, potrivit Science Direct.

Făina extrasă din bulbul/rădăcina acestei plante este utilizată în bucătăria din Orientul Îndepărtat pentru prepararea de:

–         tăiței,

–         tofu,

–         gustări.

Un gel preparat din această făină este folosit în medicina tradițională chineză pentru:

–         detoxifiere,

–         reducerea/eliminarea tumorilor,

–         ameliorarea stazei sângelui (îmbunătățirea circulației sanguine – venoase),  

–         îmbunătățirea expectorației;

De asemenea, de mai bine de 2000 de ani a fost utilizat de populația din China pentru tratamentul:

–         astmului,

–         tusei,

–         herniilor,

–         durerilor de sân,

–         arsurilor,

–         afecțiunilor hematologice și ale pielii.

Supliment alimentar

În ultimele două decenii, făina de konjac purificată, cunoscută în mod obișnuit sub numele de konjac glucomannan (KGM) a fost introdusă la scară relativ mică în SUA și Europa, atât ca aditiv alimentar, cât și ca supliment alimentar.

Acesta din urmă este disponibil sub formă de capsule sau ca amestec de băuturi și în produse alimentare. Studiile clinice au demonstrat că suplimentarea dietei cu KGM are  o serie de efecte benefice:

–         scade semnificativ colesterolul din sânge,

–         îmbunătățește metabolismul carbohidraților,

–         stimulează mișcarea intestinală și curăță colonul.

Suplimentele cu extractul acestei plante sunt disponibile online sau în majoritatea magazinelor naturiste, dar este este indicat să le achiziționezi doar de la producători de renume.

Konjac se administrează cu multă apă, de preferință înainte de masă. Nu există o doză aprobată și standardizată. Dozele recomandate variază în funcție de producător și de motivul pentru care îl utilizezi.

Urmează instrucțiunile de dozare ale producătorului sau contactează medicul pentru sfaturi. Pentru un rezultat pozitiv, adoptă o minimă disciplină alimentară și practică exerciții fizice cu regularitate.

De asemenea, adoptă o dietă bogată în fibre, consumă legume și fructe proaspete.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel