joi, ianuarie 27, 2022

Cele mai noi ghiduri publicate la Paris în august 2019 privind dislipidemia (tulburarea valorilor lipidelor) ale Societății Europene de Cardiologie și Societății Europene de Ateroscleroză, aduc o adevărată revoluție în abordarea terapeutică a riscurilor cardiovasculare.

Limitele normale ale valorilor pentru Colesterol LDL se reduc de la 70 la 55 mg/dl, cu toate acestea sunt putine persoane au LDL sub 40 mg/dl, dar de fapt aceasta fiind o zona sigură. Pentru pacienții ce prezintă și alți factori de risc (în afara lipidelor crescute) cum ar fi tensiunea, diabetul, alte afecțiuni cardiovasculare, obezitatea sau chiar fumatul, tratamentul, dar și mai important prevenția este esențială, pentru a avita consecințe neplăcute.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu înce...

Un nivel crescut al colesterolului şi al trigliceridelor poate determina apariția bolilor cardiovasculare, a diabetului, a aterosclerozei și a accidentului vascular cerebral. Aceste valori pot fi însă ținute sub control cel puțin în prima fază printr-un stil de viață sănătos, o alimentație echilibrată cu un raport optim de omega-3/omega-6 (anti-inflamator/pro-inflamator), dar și prin administrarea unor suplimente eficiente de Omega-3 bogate și în antioxidanți cum ar fi Korill – pe bază de ulei de Krill (bogat în fosfolipide solubile cu care protejează sistemul cardiovascular și astaxantină – cel mai puternic antioxidant marin).

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe toți cei care au făcut doza a t...

  • Colesterolul este o substanță din clasa lipidelor (denumite și grăsimi), larg răspândită în alimentele de origine animală. Odată absorbit acesta este transportat în organism cu ajutorul lipoproteinelor și se împarte în două categorii principale:
  • HDL (High Density Lipoprotein) – așa-numitul „colesterol bun” acesta mai este sintetizat și în ficat și nu se depune pe pereții vaselor de sânge fiind protector
  • LDL (Low Density Lipoprotein) sau „colesterolul rău“. În schimb, LDL-ul, este considerat a fi forma rea a colesterolului pentru că permite crearea unor depozite ce se acumuleaza în timp și se întăresc pe pereții vaselor de sânge (ateroscleroză). LDL este periculos și prin efectele novice ale radicalilor săi liberi (proinflamator).
  • Trigliceridele sunt a doua clasă de lipide esențiale pentru organism fiindcă sunt și forme de depozitare a energiei. Trigliceridele (în special cele ale acizilor saturați – din grăsimile de origine animală) devin dăunătoare dacă depășesc valorile normale, de exemplu excesul de glucide se transformă și se depozitează ca trigliceride producând infiltrarea grasă a ficatului, iar cele care circulă în exces în sânge se depun pe placa de aterom alături de calciu și alte elemente. Astfel o valoare crescută a trigliceridelor contribuie la îngroșarea pereților arterelor, și crește riscul de infarct și de accident vascular cerebral.

Korill este soluția optimă pentru a evita sau întârzia instalarea acestor afecțiuni la persoane cu antecendente în familie sau care doresc să reducă efectele factorilor de risc. În plus Korill nu are efecte nocive spre deosebire de alte produse destinate reducerii colesterolului, datorită efectului hepatoprotector pe termen lung (prin aportul de colină), dar și calității sale garantate, fiind obținut exclusiv din surse naturale (crustacee polare din Oceanul Antarctic), fără aditivi, coloranți sau conservanți. Se recomandă consumul pe termen lung (minim 6 luni). Nu este destinat persoanelor cu alergie la crustacee sau anumite fructe de mare.

Te-ar mai interesa: Ridicarea tuturor restricțiilor, din februarie, în...

Cauzele care determină creșterea colesterolului

 Valorile colesterolului pot înregistra creșteri dacă sunt influențate de următorii factori:

– ereditatea;

– stilul de viață stresant.
– o dietă bogată în grăsimi trans (produse de patiserie, fast food, margarină, etc.) și saturate (lapte, unt, iaurt, carne de porc, etc.);

– lipsa activității fizice;

– obezitatea;
– fumatul;
– vârsta (după 40 ani colesterolul tinde să se acumuleze mai ușor în sânge);

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov, despre vaccinarea copiilor: „Su...

Korill, ca să ții nivelul nivelul colesterolului și al trigliceridelor sub control

Printre recomandările medicilor se numără și Korill – pe bază de ulei de Krill, fiind inclus din 2017 în Ghidul European pentru nutraceutice hipolipemiante cu eficacitate clinică. Pe baza studiilor clinice evaluate de grupurile de specialiști din 27 de state, uleiul de krill din Korill este dovedit atât mai eficace în reducerea LDL si TG fața de uleiul de pește, cât și un antioxidant mai puternic decât acesta din urmă.

Te-ar mai interesa: Povestea băiețelului care s-a născut cu o inimă în...

Ce beneficii oferă Korill?

Uleiul de krill din Korill, reprezintă o sursă unică – diferită de uleiurile de pește, alge sau cele de vegetale (măsline), în primul rând prin compoziția sa bogată în: fosfolipide solubile ale acizilor grași omega-3 (cu un raport ideal între EPA și DHA) și un conținut mai scăzut de omega-6 (care altfel ar deveni pro-inflamator), colina, fosfor, vitaminele A și D, dar și redutabila astaxantina (antioxidantul marin cel mai puternic, ce îi conferă și culoarea specifică roșie și stabilitate – fără adaos de conservanți).

Mai mult de atât, uleiul de krill din Korill este singurul ulei marin care se absoarbe complet și mai ușor în organism în comparație cu alte uleiuri (de origine marină sau vegetale) care nu se dizolvă în apă și se absorb cu dificultate.

Korill poate fi consumat cu succes și de persoanele care nu tolerează uleiurile de pește sau alge datorită manifestărilor gastrice frecvente precum reflux cu gust ori miros neplăcut sau chiar aciditate.

În plus Korill este chiar recomandat datorită colinei și fosfolipidelor și pentru protecție hepatică sau în cazul afectării ale funcției hepatice (transaminaze mărite, oboseală cronică).

Korill îmbunătăţeşte funcţionarea ficatului, susţinând şi detoxifierea și nu interferează cu absorbția sau metabolizarea altor produse sau medicamente, astfel ar fi ideal de consumat zilnic.

Printre beneficiile adiționale utilizării Korill pe termen lung (minim 6 luni) se numără următoarele:

  • funcţionarea optimă a sistemului cardiovascular
  • menţinerea unei tensiuni arteriale normale
  • menţinerea unei funcţii cognitive normale
  • menținerea unei vederi optime, prin conţinutul de DHA

Un stil de viață echilibrat, reducerea stresului și un produs eficace precum Korill ar fi primul pas pentru a menține nivelul colesterolului și al trigliceridelor în valori normale.

 Este recomandat și controlul medical anual pentru a preveni apariția unor afecțiuni grave.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private