Sari la conținut

Kourtney Kardashian sfătuită de un medic să bea „de 4 ori pe săptămână” materialul seminal al soțului său. Ce spun specialiștii: Nu are niciun sens, mai ales…

Kourtney Kardashian sfătuită de un medic să bea „de 4 ori pe săptămână” materialul seminal al soțului său. Ce spun specialiștii: Nu are niciun sens, mai ales…

În timp ce vorbea despre călătoria ei de fertilitate în episodul de joi din „The Kardashians”, Kourtney Kardashian a spus că un medic i-a spus să bea sperma noului său soț, Travis Barker, „de patru ori pe săptămână” pentru a le crește șansele de concepție – un sfat eronat care nu are nicio bază în medicament.

Kourtney Kardashian sfătuită de un medic să bea „de 4 ori pe săptămână” materialul seminal al soțului său

Kardashian a spus că medicul a susținut că acest lucru i-ar „îmbunătăți” nivelul tiroidei.

 „Ei bine, mi-a spus că lucrul care m-ar ajuta era să-i bea sperma de patru ori pe săptămână”, a adăugat ea, arătând spre Barker.

Cuplul nu a confirmat dacă a încercat să urmeze sfatul medicului, dar și-au descris experiența cu el la timpul trecut, în timp ce au discutat despre noi abordări cu Martha Soffer, un practicant de medicină ayurvedică.

Consumul de material seminal nu face parte dintr-un plan de fertilitate care ar fi recomandat de un medic ayurvedic.

În timp ce Kourtney Kardashian este o mare promotoare a medicinii Ayurveda pentru bunăstare, practica nu este o detoxifiere tipică din care oamenii să poată alege pentru a-și îmbunătăți sănătatea; este o abordare pe termen lung a echilibrului în toate aspectele vieții tale.

Cuplul, care s-a căsătorit legal la începutul acestei luni, își prezintă călătoria de fertilitate în primul sezon al noului show Hulu. Potrivit The Insider, în episodul numit „Unde am fost și unde vreau să merg”, Kardashian a detaliat „pre-curățarea”. „Nu am băut cafea, nici alcool, nu am făcut sex, nici antrenament, nici zahăr. Ne simțim uimitor”, a spus ea.

Ce spun specialiștii: consumul de spermă nu crește șansele de a rămâne însărcinată

După ce Kourtney Kardashian a susținut că medicul ei i-a spus că dacă va bea sperma soțului ei Travis Barker „de patru ori pe săptămână” le va ajuta să conceapă un copil, specialiștii în fertilitate confirmă ceea ce majoritatea oamenilor știu că este adevărat: consumul de spermă nu crește șansele de a rămâne însărcinată.

Dr. Lucky Sekhon, un obstetrician, ginecolog și specialist în infertilitate, cu sediul în New York, și dr. Anu Kathiresan, un specialist în fertilitate din Los Angeles, certificat de consiliu, au spus că nu știu de ce ar recomanda un medic de fertilitate consumul de spermă ca o modalitate de a influența fertilitatea.

Sekhon a spus că este posibil ca serialul de televiziune să fi renunțat la această informație pentru valoarea șocului, deoarece nu există „niciun motiv medical” pentru acea recomandare.

„Cred că este un lucru ridicol pentru ea să spună așa ceva”, a spus Sekhon, referitor la declarația lui Kardashian. „Și cred că nu are niciun sens, mai ales a recomanda o frecvență de patru ori pe săptămână este absolut ridicol și nu se bazează pe nimic”.

Sekhon a spus că sfatul ar fi putut proveni dintr-o teorie conform căreia interacțiunea spermei cu bacteriile intestinale ar slăbi răspunsul imunitar al femeii.

Spermatozoizii conțin antigene sau o substanță la care sistemul imunitar al organismului poate reacționa. Dar, a spus Sekhon, în timp ce unii au teoretizat că o reacție imună mai puternică împotriva celulelor spermatozoizilor ar putea fi legată de pierderea sarcinii, s-au făcut foarte puține cercetări pe această temă.

Și nu există nicio dovadă că introducerea spermatozoizilor în bacteriile intestinale ale unei femei ar avea vreun impact asupra acestei probleme potențiale, nedovedite. Atât Sekhon, cât și Kathiresan au spus că niciun studiu nu a demonstrat că consumul de sperma duce la o șansă mai mare de sarcină.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel