Sari la conținut

La Bacău, persoanele fără mască nu vor mai fi sancționate. Lucian Daniel Stanciu Viziteu: „Măști în loc de amenzi!”

La Bacău, persoanele fără mască nu vor mai fi sancționate. Lucian Daniel Stanciu Viziteu: „Măști în loc de amenzi!”

Primarul Bacăului postat pe contul său de Facebook informația conform căreia polițiștii locali vor oferi de acum înainte oamenilor „măști în loc de amenzi”. Lucian Daniel Stanciu Viziteu vrea să se concentreze pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber

Lucian Daniel Stanciu Viziteu: „Măști în loc de amenzi!”

„Începând de astăzi, polițiștii locali din muncipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni.

Citeste si:

Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică.

Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens.

Băcăuani, împreună trecem cu bine de acestă perioadă!”, a scris Lucian Daniel Stanciu Viziteu, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Bacăului: „Scopul nostru nu este să pedepsim, ci să îndreptăm, să prevenim și așa să salvăm vieți

Primarul Bacăului a explicat că misiunea administrației locale nu este aceea de a-și pedepsi cetățenii. Acesta a precizat că doar în cazul în care omul va refuza să-și pună masca primită de la polițiști, va primi amendă.

„Scopul administrației locale din Bacău nu a fost niciodată acela de a da amenzi și de a pedepsi băcăuanii. Scopul a fost și este unul singur, acela de a câștiga lupta cu boala.

De aceea, le-am cerut polițiștilor locali să insiste pe informare și Prevenție în următoarea perioada.

Polițiștii locali trebuie să le ceară oamenilor să-și pună mască, iar dacă nu au, li se va oferi una.

Dacă persoana respectivă refuză chiar și în aceste condiții să poarte mască, atunci va fi amendată.

În mai multe instituții media a apărut știrea că la Bacău nu se mai dau deloc amenzi. Se dau, însă scopul nostru nu este să pedepsim pe nimeni ci să îndreptăm, să prevenim și așa să salvăm vieți.

Măștile împărțite persoanelor care nu purtau accidental ajută la prevenție. Tocmai de aceea, campania organizată împreună cu Poliția Locală Bacău a fost primită foarte bine de băcăuani.

Legea se aplică în continuare la Bacău! Cred că soluția de dreapta este ca cetățenii să fie parteneri ai autorităților locale și centrale.

Doar împreună vom învinge această boală nenorocită și vom reveni la viața normală de dinainte de epidemia”, a mai spus primarul Bacăului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.