Sari la conținut

La ce să fii atent ca pacient când intri într-o clinică stomatologică?

pacient

În România sunt aproape 20 de mii de clinici și cabinete stomatologice. Întrucât oferta este extrem de mare, și pacienților le este destul de greu să aleagă cea mai bună variantă. Totuși, la ce trebuie să fie atent un pacient atunci când intră într-o clinică stomatologică?

Aparatura de ultimă generație

Dotările de ultimă generație merg mână în mână cu medicina stomatologică. Pentru ca tratamentele să fie cât mai eficiente, ele trebuie realizate cu o aparatură de ultimă generație. Cum sunt, de exemplu, aparate moderne precum microscopul sau laserul.

Microscopul nu ar trebui să lipsească din niciun cabinet stomatologic. Cu ajutorul lui, medicul endodont poate să vadă cele mai fine detalii din gura pacientului și să execute un tratament pe canal ca la carte. Dispozitivul poate mări imaginea de până la 25 de ori.

Laserul este necesar pentru tratarea parodontozei. Tratamentul parodontozei cu laser este una dintre cele mai noi și mai eficiente metode în tratamentele pentru bolile parodontale, deoarece este minim invazivă și aduce îmbunătățiri într-un timp scurt. Totodată, rezultatele sunt eficiente pe timp îndelungat.

Pentru albirea dinților, Lampa Zoom este cel mai folosit dispozitiv la nivel mondial. Aparatul folosește o lumină led pentru accelerarea procesului de albire al dinților. Cu ajutorul Lampei Zoom, pacientul un zâmbet cu până la 6 nuanțe mai alb, într-o ședință de doar câteva zeci de minute.

Sterilizarea, o necesitate

Pe lângă dotările în aparatură, igiena este extrem de importantă într-o clinică stomatologică. Astfel, pacienții ar trebui atenți nu doar la curățenia din locație, ci și la instrumentar.

„Sterilizarea este extrem de importantă pentru noi pentru a evita transmiterea bolilor de la un pacient la altul. Instrumentarul trebuie desfăcut în fața pacientului și apoi instrumentele sunt trimise de fiecare dată la sterilizat. Și sterilizarea se face cu aparate performante”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie în cadrul Clinicilor Ident Total Care.

Profesionalismul medicilor

Este la fel de important ca medicul care consultă un pacient să cunoască istoricul medical al acestuia. Faptul că dentistul este la curent cu bolile de care suferă pacientul sau cu substanțele la care acesta ar putea fi alergic, îi permite să efectueze un tratament corect și de lungă durată.

Centru propriu de radiologie

Când vine vorba despre o clinică stomatologică, este important ca pacientul să aleagă una cu centru de radiologie propriu. Acest lucru are câteva avantaje deloc de neglijat: pacientul nu va fi nevoit să meargă în altă parte pentru a-și face radiografii și va economisi timp și nu va mai trebui să revină la control cu toate radiografiile anterioare, întrucât acestea sunt păstrate într-o arhivă. În plus, pacientul va primi în câteva minute un diagnostic precis pe baza imaginii procesate de computer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel