Sari la conținut

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție după ani în care am tot fost anunțați de necesitatea realizarii acestor unități. Astfel, săptămâna asta au fost inaugurate lucrările de construcţie la Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj

Lucrările de construcţie la Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj au fost inaugurate astăzi. Valoarea proiectului depăşeşte 700 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este prevăzut peste trei ani. Unitatea medicală este amplasată în localitatea Floreşti şi va avea peste 800 de paturi, un heliport şi 22 de săli de operaţie.

Acest spital este foarte important pentru întregul sistem medical din Transilvania de Nord, spune rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu:

”Pentru universitatea noastră, de fapt, pentru Facultatea de Medicină este un proiect vital, pentru că dezvoltarea noastră ca instituție este limitată în acest moment de infrastructura spitalicească existentă.

Noi nu putem să facem învățământ medical doar în amfiteatre, doar în laboratoare și săli de seminar, pentru că cea mai mare parte din învățământul medical are specificul patului pacientului.

Acolo învățăm studenții, rezidenții și toți specialiștii cu care lucrăm. Deci era extraordinar de important să ne putem lărgi baza de învățământ și sperăm din inimă ca prin acest proiect să ne creștem mult capacitatea de școlarizare, să creștem atractivitatea universității noastre, inclusiv pentru studenții internaționali.”

În speranța că se vor găsi variante de modernizare a traficului și reducerii blocajelor de pe străzile din Cluj și localitățile învecinate locuitorii din localitatea Florești se bucură că vor avea o unitate medicală de nicvlul uni spital regional aproape de ei. Implicarea Facultății de Medicină din Cluj este o garanție că aici vor fi realizate servicii medicale de calitate, existând premizele unui bun început.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel