sâmbătă, iunie 3, 2023

Una dintre prestigioasele rețele de sănătate din România anunță progresele făcute de copilul de 6 ani în urma terapiei cu celule stem din luna aprilie.

Terapia a fost realizată cu celulele recoltate din cordonul ombilical al fratelui său, iar procedura a avut loc în SUA, la prestigioasa Duke University Medical Center.

Terapia cu celule stem de la Duke University Medical Center a fost posibilă datorită alegerii părinților de a stoca celule stem la nașterea  celui de-al doilea copil. Tratamentul a constat într-o procedură similară unei transfuzii de sânge și a durat aproximativ o ora, insa a fost precedat de o evaluare complexă a pacientului si a probei de celule stem utilizate.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Terapia a decurs în condiții optime, iar procesul de monitorizare a stării de sănătate a copilului și de evaluare a progreselor pe care acesta le înregistrează, continuă pe parcursul unui an. În acest moment, pacientul se simte bine, face progrese considerabile pe zi ce trece, iar relaționarea cu cei din jur devine din ce în ce mai bună.

’’Suntem extrem de încântați de evoluția pacientului, rezultatele pe care le are până în acest moment sunt încurajatoare și pentru viitor. REGINA MARIA – Banca Centrală de Celule  a fost alături de părinții copilului încă de la început, de la demararea procedurii de aprobare a terapiei, cât și ulterior privind monitorizarea evoluției pe termen lung. Ne bucurăm să putem fi parte dintr-un domeniu în care progresele medicinei regenerative ajută la îmbunătățirea calității vieții copiilor diagnosticați cu autism. ”, a declarat Dr. Tudor Panu, Directorul Băncii Centrale de Celule Stem REGINA MARIA.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Pacientul este în continuare sub supraveghere medicală si continuă terapia de recuperare, astfel încât procesul să aibă un succes durabil. Lunar este evaluat de un specialist, iar medicația i-a fost redusă cu 50% în primele 3 luni, iar la 6 luni de la terapie, datorită rezultatelor obținute, medicația a fost eliminată complet.

’’La începutul terapie, în urmă cu trei ani, pacientul prezenta întârzieri în limbaj, comportamente neadecvate pentru vârsta lui precum țipatul, lovitul, datul cu pumnul în masă, dezvoltarea cognitivă era întârziată, etc. Deși, pacientul a făcut progrese de-a lungul terapiei, la doar 3 luni de la terapia cu celule stem s-au văzut rezultate semnificative, menține contactul vizual, se conectează cu ceilalți și iși face prieteni. Sunt sigură că va evolua si mai mult, observând ce s-a întâmplat doar în ultimele luni de la terapie’’, a declarat Antonia Domokos, Psiholog.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Mama copilului este recunoscătoare întregii echipe de la REGINA MARIA – Banca Centrală de Celule Stem, care a depus toate eforturile necesare asigurării condițiilor optime de tratament. În acest moment simte ca i s-a îndeplinit marele vis, acela de a-și vedea copilul fără medicație și de a-l vedea jucându-se alături de ceilalți copii.

Vă invităm să vedeți povestea baiatului de 6 ani, de la diagnostic la tratament și apoi la câteva luni după intervenție, aici:

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private