duminică, august 14, 2022

Înfometarea nu este niciodată o metodă eficientă să dai jos kilogramele în plus. Pe lângă cele trei mese zilnice, este recomadat să mănânci și un pumn de migdale (42 grame). Pe lângă faptul că sunt ”prietene” cu silueta, migdalele combat și colesterolul, cel mai mare dușman al inimii.

Experții de la Universitatea Pennsylvania au analizat dieta a 52 de adulți supraponderali, mai mult de 12 săptămâni.

Te-ar mai interesa: Boala tăcută de care nici nu îți dai seama că poți...

Consumul a 42 grame de migdale zilnic, le-a redus participanților circumferința taliei și a topit grăsimea de pe picioare. În plus, au scăzut nivelul colesterolului rău și riscul bolilor de inimă.

Studiul a fost publicat în revista American Heart Association.

Dr Claire Berryman, coordonatorul studiului a spus: ‘Cercetarea noastră a arătat că migdalele combat cei mai importanți factori de risc ai bolilor de inimă-colesterolul și grăsimea abdominală care este adesea asociată cu sindromul metabolic, o combinație de afecțiuni precum diabetul, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Atunci când cumperi migdale şi pe pachet scrie că au fost prăjite, trebuie să iei în considerare faptul că poate au fost coapte în grăsimi nesănătoase şi la temperaturi înalte care distrug beneficiile fructului. Trebuie căutate cele crude sau uscate, acelea sunt cele mai sănătoase.

Ne feresc de infecţii și sunt bune pentru creier

Specialiştii de la Institutul de Cercetare a Alimentelor „Norwich”, din Marea Britanie, au demonstrat că putem să ne ferim de infecţiile virale, inclusiv de răceală şi de gripă, consumând zilnic migdale. Aceştia au constatat că substanţele conţinute de pieliţa migdalelor stimulează sistemul imunitar. Mai exact, acestea îmbunătăţesc capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile şi cresc capacitatea mecanismelor de apărare de a împiedica virusurile să se multiplice.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

 Migdalele au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, aceşti nutrienţi fiind esenţiali pentru dezvoltarea şi pentru funcţionarea creierului. Astfel, ele stimulează celulele cerebrale, fiind recomandat să fie incluse în alimentaţia copiilor. De altfel, este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic migdale, datorită conţinutului de acid folic, ce s-a dovedit a fi un nutrient important pentru a preveni naşterea prematură sau afecţiunile congenitale la făt.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private