luni, iulie 26, 2021

Lămâia scade tensiunea și colesterolul. Atât sucul, cât și coaja de lămâi sau lime – susțin cei de la webmd – ajută la scăderea tensiunii arteriale, însă discutați cu medicul dacă luați medicamente pentru tensiunea

arterială sau alte medicamente.

Citricele pot interfera cu ele. Nu ajustați niciodată medicamentele decât dacă vă spune doctorul.

Lămâia scade tensiunea și colesterolul

Continutul ridicat de potasiu din lamaie contribuie la controlul tensiunii arteriale, iar vitamina C reduce nivelul colesterolului daca acesta este foarte mare. In cazul in care colesterolul are o valoare normala, el nu mai scade.

Cand insa in organism exista o cantitate prea mica de vitamina C, colesterolul nu mai poate fi prelucrat si eliminat. Ca inima sa functioneze normal, tensiunea sa se mentina in limite

normale, iar colesterolul sa fie bine gestionat de organism, avem nevoie de un aport zilnic de 200 de miligrame de vitamina C.

„Toată lumea știe că lămâile conțin vitamina C din belșug, dar jumătate de lămâie stoarsă într-o cană cu apă caldă are și mult potasiu, excelent în stimularea activității cerebrale și în controlul tensiunii arteriale” arată Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.

Un bun ajutor pentru digestie

Pe lângă faptul că te ajută să ai o digestie sănătoasă eliminând toxinele din tractul digestiv, apa cu lămâie ameliorează simptomele indigestiei

precum arsurile la stomac și balonarea. . “Constipația, balonările și oboseala, toate vor dispărea ca prin minune”, dă asigurări medicul.

Lămâile sunt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Atenţie însă! Dacă suferi de gastrită sau ulcer gastroduodenal, dieta cu lămâie este total contraindicată. De asemenea, cura cu suc de lămâie nu le este recomandată copiilor şi vârstnicilor.

Ultimele stiri

Parteneri