sâmbătă, octombrie 1, 2022

LAPTELE, inamic sau aliat? Iată ce spune dr. Adina Alberts despre consumul de lapte, atât de controversat, despre care se spun multe.

Dr. Adina Alberts explică rezultatele unui studiu recent despre lapte într-o postare pe pagina sa de socializare.

„Știți deja cât sunt de pasionată de toate noutăţile în medicină. Și mai știți că pot identifica ușor ce e real și ce e manipulare în domeniul medical. V-am vorbit mereu despre LAPTE sub toate aspectele și formele lui.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc luna OCTOMBRIE. Astrologul Anca...

Și am susținut continuu, în ciuda vocilor sonore de negare, că LAPTELE DE VACĂ ESTE BUN pentru omul cu vârsta cuprinsă între 1-99 de ani.

Este adevărat că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, scade cantitatea de enzime care ajută la digestia laptelui, mai ales dacă nu îl consumăm constant.

Acesta este un adevăr valabil pentru toate enzimele digestive. Iar alimentele actuale pline de potențiatori și adaosuri diverse nu fac decât să distrugă, încet dar sigur, întregul arsenal enzimatic cu care mama natura ne-a înzestrat.

Antioxidanții din lapte protejează creierul

Am citit zilele trecute un studiu publicat într-o revistă de prestigiu (Frontiers in Nutrition) despre beneficiile uluitoare pe care le are laptele pentru sănătate. Îţi spun doar atât: antioxidanţii din laptele de vacă pot încetini procesul de îmbătrânire al creierului şi te pot proteja de boala Alzheimer!

Te-ar mai interesa: Azi puteți admira mașinile lui Ceaușescu și ale șt...

Ei, bine, studiul condus de o echipă de cercetători vizionari din cadrul Centrului Medical al Universităţii din Kansas susține că adulţii care beau trei ceşti de lapte pe zi generează în organism un nivel ridicat al unui antioxidant puternic (numit glutation sau GSH) care le susţine tinereţea cerebrală!

Glutationul susține tinerețea celulară în general.

Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de GSH scade şi, treptat, începem să pierdem nu doar din memorie şi concetrare, ci şi din protecţia creierului, din elasticitatea pielii, din tonusul muscular, din acuratețea funcțiilor vitale și nonvitale.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Ce a relevat studiul? În cercetare au fost angrenaţi 80 de adulţi, cu vârste cuprinse între 60 şi 89 de ani, cu un obicei de a consuma circa o ceaşca jumătate de lapte, pe zi. Acest eşantion a fost împărţit în două.

Astfel, primului grup i s-a cerut să nu modifice nimic în dietă. Cel de-al doilea grup i s-a dublat consumul de lapte zilnic. Dupa 3 luni, analizele au arătat că nivelul de antioxidanţi din creier crescuse cu 5-7%, în cazul celui de-al doilea grup.

Te-ar mai interesa: Weekend 1-2 octombrie: Evenimente cu intrare liber...

Nu-i aşa că atât natura, cât şi ştiinţa (adevărată) sunt uimitoare? Putem avea un creier tânăr și un trup frumos, indiferent de vârstă, fără vreun medicament sofisticat, ci consumând zilnic trei ceşti de lapte! Atenţie, însă!

Este fundamental să te asiguri că laptele pe care îl bei să fie unul de calitate, de la vaci crescute în libertate şi hrănite cu iarbă”, a explicat dr. Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private