vineri, septembrie 30, 2022

Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiuni și poate preveni anumite boli. Iată ce arată studiile, ce fel de ciocolată trebuie să consumăm și … câtă.

Iubitorii de ciocolată au parte de vești bune de la oamenii de știință, căci, potrivit studiilor, ciocolata fără cantităţi mari de lapte, zahăr şi alte arome,

cu un conținut de minimum 75% cacao, este un adevărat panaceu pentru sănătate datorită bogăţiei de antioxidanţi şi vitamine pe care le conţine.

Te-ar mai interesa: Să ne pregătim psihic: ANRE avertizează că vom pri...

Potrivit profesorului în nutriţie David Wolfe, ciocolata reprezintă antioxidantul numărul 1 în lume şi are toate motivele să afirme acest lucru.

Așadar, consumul moderat de ciocolată are multiple proprietăți, iată câteva dintre acestea.

Ciocolata este bună pentru inimă

Ciocolata conţine flavonoizi, antioxidanţi naturali cu multiple beneficii pentru inimă. Astfel, ciocolata ajută la reducerea tensiunii arteriale şi minimizarea riscului de formare a cheagurilor de sânge în ardere.

De asemenea, antioxidanţii din cacao sunt de 15 ori mai puternici decât cei care se găsesc în afine, considerate până nu demult cele mai bune alimente antioxidante.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

Conțne vitamine și minerale esențiale pentru organism

Iată o altă veste bună: boabele de cacao sunt pline de vitamine importante şi minerale de care corpul tău are atâta nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Printre vitaminele conţinute se numără vitamina A, B1, B2, B3, C, E, iar la minerale amintim prezenţa magneziului, calciului, fierului, zincului, cuprului, potasiului şi a manganului.

Comparativ cu alte alimente, cacao conţine una dintre cele mai mari cantităţi de magneziu (499mg/100 gr cacao pudra).

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

Acest mineral este esenţial pentru organsim pentru că ajută la dezvoltarea şi menţinerea sistemului muscular şi protejează sistemul nervos, ajută la întărirea oaselor şi păstrează la cote maxime sistemul imunitar.

Așadar, persoanele care consumă ciocolată sunt mai sănătoase și pentru că sistemul lor imunitar este mai puternic.

Alungă depresia

Probabil ai observat că atunci când mănânci ciocolată, starea ta de spirit se îmbunătăţeşte imediat şi zâmbeşti fără motiv. Ei bine, află că există, de fapt, un motiv pentru care ciocolata are acest efect asupra noastră.

Te-ar mai interesa: O femeie a devenit bunică la doar 36 de ani. Cel m...

Pe lângă catehine, izoflavone, antociane şi alte denumiri sofisticate de antioxidanţi, ciocolata mai conţine şi…resveratrol, un antioxidant despre care ai citit cel mai probabil în articole având ca temă vinul roşu.

Acesta se regăseşte însă şi în ciocolată şi stimulează producţia de endorfine şi serotonină, aşa numiţii hormoni ai fericirii, responsabili de starea noastră de bine, potrivit spitalulbuzau.ro.

Te-ar mai interesa: Prințul George, replică regală pentru un coleg car...

Așadar, iată câte motive avem să consumăm ciocolată de bună calitate, cu o masă de cacao de minimum 75% și cu o cantitate redusă de zahăr. Atenție, însă: trebuie consumată moderat, nu în cantități industriale. Excesele nu fac bine, indiferent despre ce este vorba.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private