miercuri, mai 18, 2022

După ani în care a reprezentat România la cele mai importante competiții de gimnastică artistică, Larisa Iordache a fost nevoită să renunțe la pasiunea sa din cauza unor probleme grave de sănătate.

Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din gimnastica artistică la finalul anului 2021, după ce s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate și accidentări.

În ultimii doi ani, la numai 25 de ani, Larisa Iordache a fost de opt ori pe masa de operație și s-a recuperat după fiecare intervenție.

Te-ar mai interesa: Cum se manifestă boala celiacă la copii și adolesc...

În luna martie, gimnasta a dezvăluit că a fost operată de urgență din cauza unor porbleme la rinichi.

Larisa Iordache, operată de urgență

Într-un interviu pentru GSP Live, ea a spus că a fost la un pas de a-și pierde rinichiul.

„Am avut o piatră destul de măricică. În 2021, am concurat la Europene cu criză renală. Am făcut o infecție destul de mare, chiar mi-a zis doctorul de la Basel că dacă mai continuam o oră sau două să concurez aș fi putut să-mi pierd rinichiul. Am avut foarte mare noroc.

Anul trecut, mi-a trecut criza, am luat antibiotice. Mi-au spus medicii că am o piatră, dar nu aveau cum să intre acolo. Era o infecție prea mare, punga aia se putea sparge și pierdeam rinichiul. Mi-au zis doctorii că mă pot duce după tratament să-mi fac intervenția în România. N-am mai luat în considerare părerea medicului, am ignorat sfatul. M-am pregătit pentru Jocurile Olimpice, iar după aia am încercat să remediez problema de la gleznă, să concurez la Mondiale…

Te-ar mai interesa: Parkinson: Noul tratament oferă speranță paciențil...

N-am putut concura la Mondiale, apoi au început ușor durerile la rinichi să-mi dea câte un semn. Dar erau dureri suportabile, luam antibiotic cinci zile, îmi treceau. Eram speriată, nu eram pregătită psihic. Am început să plâng. După operație, mi-a fost foarte rău, am vomitat încontinuu. Medicul a fost foarte mulțumit. Mi-a pus un stent o lună, să pot elimina infecția. Piatra s-a spart, am eliminat-o și acum sunt foarte ok”, a declarat Larisa Iordache, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mâncăm în mod excesiv? Efectel...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private