luni, martie 27, 2023

Cercetătorii austrieci au descoperit că lavanda funcționează mai bine decât antidepresivele în cazul pacienților cu tulburări de anxietate.

Pacienţii care au luat un supliment cu lavandă administrat pe cale orală, au avut niveluri mai scăzute de anxietate decât persoanele cărora li s-au administrat medicamente placebo sau antidepresive, au descoperit cercetătorii austrieci.

Studiul, cu o durată de zece săptămâni, efectuat de Facultatea de medicină din Viena şi de alte centre medicale, a evaluat peste 500 de persoane diagnosticate cu tulburări de anxietate.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

Conform rezultatelor, rata anxietăţii a scăzut cu 14,1% pentru grupul de pacienţi care a primit suplimente cu lavandă, cu 11,3% pentru cei cărora li s-au administrat antidepresive şi cu 9,5% pentru cei care au primit medicamente placebo.

Cercetătorii consideră că lavanda, asemenea antidepresivelor sintetice, acţionează asupra substanţelor chimice din creier ce controlează anxietatea şi are mai puţine efecte secundare decât antidepresivele prescrise în mod obişnuit.

Lavanda scade tensiunea

Tot uleiul esenţial de lavandă îţi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi poate scădea hipertensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

Reduce balonarea

Antioxidantul prezent în lavandă ajută la refacerea stomacului, mai ales în cazul în care ai luat anterior antibiotice, susţine Christine Gerbstadt, purtătoarea de cuvânt a Academiei de Nutriţie şi Diete din Chicago, SUA. În acest caz, poţi folosi lavandă uscată, ce se găseşte în comerţ că ingredient culinar. Se pune în iaurt şi se consumă împreună cu acesta.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Alungă durerea de cap

Uleiul de lavandă are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatoare. Aşadar, durerea de cap poate trece nu doar cu ajutorul pastilelor, ci şi dacă se masează uşor tâmplele cu câteva picături din acest ulei. Acelaşi produs şi-a dovedit utilitatea şi în cazul somnului – câteva picături puse pe pernă asigurând un somn liniştit, întrucât aromă are o mare putere în alungarea stresului.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private