Sari la conținut

Leacul anti îmbătrânire al unei doamne de 87 de ani e ușor de aplicat de oricine. ”Dacă asta devine parte din rutina ta, începi să întinerești”

Leacul anti îmbătrânire. La 87 de ani, Esther Fairfax face exerciții de câteva ori pe săptămână și susține că acest obicei este secretul tinereții, pe care l-a învățat de la mama ei, Lotte Berk – antrenoare de fitness și autoare a tehnicii barre, un tip de exercițiu inspirat din balet, dar care poate fi pus în practică de oricine, indiferent dacă e dansator sau nu.

Dincolo de condiție fizică și hrană sănătoasă, Esther propovăduiește mentalul, starea de bine psihică, pozitivismul, optimismul și încrederea. Dacă îți dorești, vei putea!

”Alungirea coloanei vertebrale. Acest exercițiu creează mai mult spațiu între fiecare vertebră. Toate elementele cheie ale antrenamentului sunt inspirate de rezultatele obținute la acest aparat. Iată-o pe mama mea, Lotte Berk, care practică exercițiul înainte de curs. Astăzi, unul dintre numeroasele beneficii ale alungirii coloanei este ameliorarea durerilor de sparte,” scrie Esther. 

Dacă exercițiile fizice devin parte din rutina ta, începi să întinerești

Nu e de mirare că Esther i-a călcat pe urme mamei sale și a predat, la rândul ei, tehnica barre, pentru aproape jumătate de secol și continuă să o facă și azi, la 87 de ani.

”Când am început să practic fitness-ul, totul era o glumă. Dar cultura s-a schimbat în totalitate. Acum toată lumea pare să vrea să practice exerciții fizice. Dacă asta devine parte din rutina, viața și strategia ta de sănătate și bunăstare, începi să întinerești”, afirmă Esther într-un interviu oferit revistei SEL

Octogenara a mărturisit că nu se teme de bătrânețe și că, pentru ea, fiecare an în plus e o realizare ce merită sărbătorită. „Sunt încă aici și încă lucrez! Mănânc sardine și câte o jumătate de banană”, a completat Esther.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: