Sari la conținut

Leacul natural și ieftin care te scapă de paradontoză. Fă asta zilnic!

Recent s-a descoperit că persoanele cu o igienă orală deficitară sunt mai predispuse la a suferi un accident vascular cerebral, în cazul în care se declanșează boala parodontală, care are o incidență în continuă creștere. Pentru cei ce nu știu, natura este mereu surprinzătoare, iar secretele ei sunt inepuizabile. Există un condiment natural care care te scapă de paradontoză.

Cunoscută ca bioenergoterapeut, Lidia Fecioru de dezvăluie câteva din secretele pe care le-a aflat în anii de experiență pe care i-a acumulat în toată cariera sa.

Leacul natural și ieftin care te scapă de paradontoză. Fă asta zilnic!

Cuișoarele reprezintă cel mai bun tratament atiparazitar. În afară de a le pune în mâncare este bine să mestecăm 1-2 cuișoare pe zi, dimineața, pe stomacul gol. Ele sunt deosebit de bune pentru organism deoarece conțin vitamina A, Betacaroten, vitamine din grupa B, vitamina C, vitamina D, Omega3, uleiuri esențiale benefice organismului.

Cuișoarele sunt bune nu numai în tratamentul parazitar, dar și pentru tratarea cavității bucale în caz de paradontoză sau halenă urât mirositoare. Sunt de asemenea folositoare pentru îmbunătățirea digestiei și în caz de tensiune mică.

Condiment apreciat de iubitorii de ceai

Alături de scorţişoară, cardamom, anason sau piper, cuişoarele reprezintă un condiment apreciat de iubitorii de ceai, savurat în special în combinaţii picant-aromate ca Masala Chai. Pe lângă gustul energizant, cuişoarele contribuie la menţinerea stării de sănătate prin beneficiile pe care le aduc organismului.

Conţinutul de eugenol este principalul responsabil de proprietăţile micilor mirodenii. Acesta întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu, acţionează ca agent antiinflamator şi asigură o serie de nutrienţi, flavonoizi, vitamina C, mangan, calciu, magneziu şi acizi graşi omega-3.

Ceai de cuişoare.  Mod de preparare

Din cuişoare se obţine un ceai puternic aromat, foarte uşor de pregătit.

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • 1 lingură de cuişoare proaspăt mărunţite
  • zahăr sau miere pentru îndulcit

Fierbe apa, apoi adaugă cuişoarele şi lasă-le la infuzat timp de 20 de minute. Ceaiul se poate servi atât cald, cât şi rece, cu cuburi de gheaţă. Se poate păstra la frigider pentru câteva zile într-un recipient de sticlă acoperit.

Se recomandă o ceaşcă de ceai o dată sau de două ori pe zi, până la 5 zile la rând, după care se face o pauză de 1-2 zile, potrivit antena3.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.