miercuri, iunie 29, 2022

Leacul zilei vine de la Lidia Fecioru care ne dezvăluie rețeta ceaiului ce ne ajută să ne liniștim sistemul nervos, dar și dacă ne confruntăm cu afecțiuni precum diabet, psoriazis sau chiar probleme cu vederea.

Cunoscute in popor sub numeroase denumiri – vazdoaga, ochesele, sascuta, schilculite, tigancuse, boance, bofte, buzduci sau budiana, florile de Craite sunt apreciate in primul rand pentru aspectul placut si mireasma puternica pe care o emana.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt pentru sănătate colecția de...

Rețeta ceaiului de crăiță

”Crăița se numea țigăncușă la mine la țară. Ceaiul se face într-un borcan de jumătate de litru. Să ținem cont: se pun un pahar de apă și o floricică, fără codiță, doar cu semințe. Florile le putem consuma și uscate și fresh.

Secretul ceaiului este să nu fie concentrat. Dacă e prea concentrat ne poate face rău.

Se bea câte un sfert de pahar de 3-4 ori pe zi și ne ajută pentru funcționalitatea bilei, pentu diabet, pentru a întări vasele de sânge, pentru liniștirea sistemului nervos. E bun pentru creșterea părului și ameliorează vitiligo.

Se mai pot lua 8 floricele cu 4 pahare de apă, adică 2 floricele la un pahar, le punem la foc mic 5-7 minute. Strecurăm și bem jumătate de pahar de 3 ori pe zi o lună întreagă și apoi ne putem face niște analize” a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cât de bune sunt cireșele? Ce spun experții...

Popular, craita poarta si numele de vazdoaga, ocheasa, sascuta, schilculita, tigancusa, boanca, bofta, buzduca sau budiana, fiind usor recunoscuta datorita mirosului aromat, puternic pe care il are. Planta isi are originea din Mexic si a ajuns in Europa undeva in secolul al XV-lea.

Sursa foto: Gabriela Faur

Beneficii oferite de craita

Craita (Tagetes patula) este bogata in substante cu efecte antispastice, vermifuge, hipotensive, digestive si purgative.

Te-ar mai interesa: Previziunile astrologului: ”Luna iulie dă tonul pe...

In primul rand, craita trateaza afectiunile pancreasului, dar si pe cele secundare unei functionari deficitare a acestui organ, cum sunt psoriazisul, neurodermita, vederea slaba sau vitiligo.

Apoi, tinctura de craite amelioreaza simptomele diabetului, mai ales pe cele care tin de slabirea vederii. Se pare ca acest preparat actioneaza la nivelul retelei sanguine a ochilor, imbunatateste irigarea acestor organe, potentand astfel functionarea lor.

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

Craitele sunt cunoscute ca ameliorator al durerilor musculare si articulare, avand efect antiinflamator, mai ales in afectiuni cum sunt artritele, entorsele sau miozitele.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private