vineri, mai 20, 2022

Psoriazis: semne și simptome. Adesea sunt confundate cu eczema.

Kim Kardashian a ținut recent titlurile primelor pagini din presa mondială după ce a apărut pe covorul roșu al Galei MET într-o rochie uimitoare a lui Marilyn Monroe. Pentru acest eveniment, Kim a slăbit 16 kg în doar trei săptămâni.

Dar, în ciuda faptului că adoră să își arate partea glamuroasă a vieții, a doua născută din clanul Kardashian se luptă cu probleme ale pielii precum psoriazisul. În ciuda unor pete imprevizibile, ea confirmă că se luptă mai ales cu o zonă principală pe piciorul inferior drept, care continuă să rămână aprinsă. Cu toate acestea, vedeta nu folosește niciodată medicamente.

Te-ar mai interesa: Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se tra...

Psoriazis, boala cu semne

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), psoriazisul este pe locul cinci în topul celor mai importante boli cronice netransmisibile, alături de diabet, cancer, boli cardiovasculare sau respiratorii.

Psoriazisul este o afecțiune a pielii, o boală mediată imun care are ca rezultat supraproducția de celule ale pielii care pot da plăci roșii, solzoase, în relief, mâncărime și dureroase. Boala nu poate fi vindecată și apare atunci când sistemul imunitar devine hiperactiv, ceea ce poate provoca inflamații.

În mod normal, celulele pielii cresc și dispar timp de aproximativ o lună. În cazul psoriazisului, noile celule cresc în trei până la patru zile și încep să se dezvolte pe piele.

Te-ar mai interesa: Omega 3 poate ajuta la reducerea acneei. 6 benefic...

Psoriazisul poate apărea și pe unghii, genunchi, scalp și coate. În cazuri severe, acestea pot acoperi părți mari ale corpului.

Care sunt simptomele psoriazisului?

Simptomele psoriazisului pot fi adesea confundate cu eczema. Pentru un diagnostic corect, următoarele simptome ar trebui verificate de un dermatolog pentru un diagnostic corect.

Simptomele psoriazisului includ:

1. Senzație de mâncărime și arsură la nivelul pielii

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru ameliorarea gastritei și d...

2. Durere

3. Pete roșii de piele acoperite cu solzi groși, argintii

4. Articulații umflate, rigide

5. Pete mici de descuamare

6. Piele uscată și crăpată care poate sângera sau mâncărime

7. Unghii groase, cu pete

Potrivit experților, petele în relief de pe piele pot fi roșii, maro închis sau roz, în funcție de nuanța pielii.

Acestea sunt cunoscute sub numele de plăci și sunt simptomele distinctive ale psoriazisului.

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antidepresiv. Cum te va ajuta al...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private