Sari la conținut

Lecții de viață. Florica Ursuleanu, la 100 de ani, secretul unei vieți cu zâmbetul pe buze: „Am trecut prin toate. Nu se poate altfel”

Lecții de viață. Florica Ursuleanu, la 100 de ani, secretul unei vieți cu zâmbetul pe buze: „Am trecut prin toate. Nu se poate altfel”.

Florica Ursuleanu este mătușa celebrei actrițe Adriana Trandafir şi este născută în aceeaşi zi cu ea, pe 26 aprilie, dar la diferență de 35 de ani.

„Noi suntem născute în aceeași zi și este o minune pentru noi toate, să ne întâlnim în aceastăp zi și să o sărbătorim pe, cum îi spunem noi, tanti Florica”, a mărturisit emoționată Adriana Trandafir.

Florica Ursuleanu, la 100 de ani, secretul unei vieți cu zâmbetul pe buze

Soţia primului director al Spitalului Gerota, doamna Ursuleanu nu şi-a pierdut simţul umorului. La 100 de ani, găteşte chiar şi pentru prieteni şi bea câte o cafeluţă în fiecare dimineaţă.

„Beau cafea neagră, o ceașcă mare, o felie de chec. Asta mănânc dimineața, invariabil! Apoi, trec la gătit, mă apuc să fac mâncar. Astăzi, de exemplu, am făcut șnițele, cu cartofi prăjiți, cu salată și mere coapte”, a dezvăluit aceasta pentru Antena 3, adăugând că obișnuiește să se culce târziu, la 1-2 noaptea.

În privința secretului unei vieți de 100 de ani, doamna Florica Ursuleanu a mărturisit cu onestitate că nu are „un secret”.

„În privința asta, n-am nici rețetă, nici secret. Am fost un om activ în viața mea, nu m-am plictisit niciodată. Întotdeauna am avut ceva să fac. Dacă ai un suflet frumos, o minte frumoasă, limpede, nu se poate să nu trăiești frumos. După personalitatea ta. Fiecare trăiește cum crede, cu condiția să trăiască moral și să nu rănească, să nu ofenseze, să nu jignească pe cei din jur.”

Lecții de viață. „Am văzut ce înseamnă durere, instabilitate, singurătate. Am trecut prin toate”

Florica Ursuleanu a mărturisit, că în 100 de ani, a avut timp să înțeleagă câte ceva din viață. Poate de aici vine și echilibrul unei vieți asumate. Din faptul că trebuie să trăiești, să accepți și să îmbrățișezi viața cu tot ceea ce-ți oferă, fie bune, fie rele.

„Până la 100 de ani, am văzut ce înseamnă durere. Am văzut ce înseamnă instabilitate. Am văzut ce înseamnă singurătate. Am trecut prin toate. Nu se poate altfel. Nu știu pe nimeni să fi avut o viață fericită șnur sau o viață nefericită șnur”, a spus doamana Ursuleanu.

În ceea ce privește viața politică și soarta României, centenara le bate obrazul politicienilor, despre care spune că nu se mai ridică la nivelul celor din trecut.

„După Revoluție aș fi vrut să fie altfel. Din păcate, nu toți politicienii noștri au fost la înălțime. Nu toți politicienii noștri au avut ca scop binele și refacerea României. Au avut ca scop îmbogățirea buzunarului și a averii proprii. Și asta a dăunat României și nu mi-a plăcut. Ăsta e regretul meu.

Și am avut acum, de un an și ceva, nenorocita asta de pandemie care ne-a ținut mult pe loc. Și nu numai că ne ține pe loc, ne trage iar înapoi.

Dacă ar fi să fiu președintele României, aș schimba politica externă. N-aș mai lăsa occidentalii să facă tot ce vor. Să exploateze tot, să care tot, să cumpere tot. Să ne reducă la niște furnizori de mâna nu știu care. Să ne sărăcească. Nu mai văd patrioții care erau pe vremuri. Nu mai văd tineretul patriot. Prea mult interes personal”, a mais spus mătușa cunoscutei actrițe Adriana Trandafir.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.