miercuri, septembrie 28, 2022

Puteți dezvolta cancer de vezică urinară atunci când consumați apa netratată! Medicul urolog Georghe Niță ne explică legătura dintre apa și riscul de a dezvolta cancer de vezică urinară.

Cancerul vezicii urinare apare în țesuturile vezicii urinare, care este organul din corp care deține urina. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate, aproximativ 45.000 de bărbați și 17.000 de femei pe an sunt diagnosticați cu această boala.

Te-ar mai interesa: Băutura din plante cu 5 ingrediente pe care o poți...

Care sunt simptomele cancerului de vezică urinară?

Multe persoane cu cancer al vezicii urinare pot avea sânge în urină, dar nu au dureri în timpul urinării. Există o serie de simptome care ar putea indica cancerul vezicii urinare, cum ar fi oboseala, pierderea în greutate și sensibilitatea osoasă, iar acestea pot indica o boală mai avansată. Ar trebui să acordați o atenție deosebită următoarelor simptome:

 • sânge în urină
 • urinare dureroasă
 • Urinare frecventa
 • urinare urgentă
 • incontinenta urinara
 • durere în zona abdominală
 • durere la nivelul spatelui inferior

„Urinarea cu sânge poate fi semnul unei tumori localizate la nivelul căilor urinare, de aceea, mai ales în asemenea situaţii, când nu sunt şi alte simptome, pacientul trebuie să nu ignore asta şi să meargă la medic pentru investigaţii suplimentare.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

Ar putea fi vorba de un cancer, dar sunt şi alte afecţiuni care dau urinare cu sânge. În cazul altora, apar însă şi semne asociate. La calculi renali, de exemplu, ei dau şi dureri renale. O infecţie, o cistită dă şi usturimi micţionale, urinări frecvente, în afară de urinare cu sânge. De aceea, trebuie văzut de medic”, a atenţionat dr. Gheorghe Niţă, marţi, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Cine este expus riscului de cancer al vezicii urinare?

Fumatul crește riscul de cancer al vezicii urinare. Fumatul provoacă jumătate din toate cazurile de cancer al vezicii urinare la bărbați și femei. Următorii factori cresc, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer al vezicii urinare:

 • expunerea la substanțe chimice cauzatoare de cancer
 • infecții cronice ale vezicii urinare
 • consum redus de lichid
 • vârsta: deoarece majoritatea cancerelor vezicii urinare apar la persoanele cu vârsta peste 55 de ani
 • consumul unei diete bogată în grăsimi
 • antecedente familiale de cancer al vezicii urinare
 • tratamentul anterior cu un medicament chimioterapic numit Cytoxan
 • radioterapie anterioară pentru tratarea cancerului în zona pelviană

„Putem preveni un astfel de cancer, dacă avem un stil de viaţă sănătos, dar important e să avem şi un diagnostic precoce”, mai spune medicul.

Te-ar mai interesa: Ți-a apărut o pată galbenă în jurul ochilor? Boala...

Apa cu nitriţi, risc de a dezvolta cancer de vezică urinară

„Cine a analizat apa de fântână, dacă nu cumva e plină de nitriţi sau alte substanţe toxice care an de an se evacuează prin vezica urinară şi pot determina, în timp, apariţia unui cancer de vezică?

La fel, apa îmbuteliată în sticlă de plastic care a trecut peste vară, când este depozitată la temperaturi extreme, poate să favorizeze eliminarea unor substanţe toxice din plastic şi consumată pe termen lung poate să ducă la apariţia unor tumori la nivelul vezicii urinare”, a atenţionat dr. Niţă.

Te-ar mai interesa: Atenție! Noi modificări la calculul facturilor de ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private