luni, iulie 6, 2020

Sindromul inimii frânte și cancer. Ce legătură poate avea cancerul cu o inimă frântă? Cercetătorii sunt preocupați să afle.

Sindromul inimii frânte este ceva real, deși se mai numește cardiomiopatie indusă de stres sau cardiomiopatie Takotsubo.

Se declanșează în momente de stres intens, precum pierderea unei persoane dragi. Ați auzit de cazuri când oamenii se sting unul după celălalt, din cauza durerii pierderii.

Citește și:

Simptomele sindromului inimii frânte sunt: durere toracică, provocată de fluxul hormonilor de stres. Cortizolul năvălește, pur și simplu!

Un nou studiu publicat în Jurnalul Asociației americane a Inimii spune că sindromul inimii frânte poate conduce la cancer.

Sunt deja multe cercetări care indică bolile oncologice ca având surse de supărări intense. Cancerul este o boală a sufletului. Cercetătorii vor să sublinieze că această legătură încă nu a fost suficient studiată, de aceea și-au propus să înceapă, analizând datele provenite de la peste 1600 de pacienți diagnosticați cu sindromul inimii frânte.

Citește și:

Oamenii de știință trag astfel semnalul de alarmă pentru pacienții cu sindromul inimii frânte nu doar pentru a-i alarma, ci pentru a-i motiva să efectueze screening-uri dedicate, în vederea prevenirii unei boli oncologice grave.

Există clar o legătură între cele două! Este vital să ia în considerare de îndată screening-uri care depistează celule maligne în organism, susțin cercetătorii, potrivit site-ului CNN.

Parteneri