Sari la conținut

Legătura dintre durerile corpului și problemele din viața ta

infarct
Sursă foto: unsplash
Depresia afecteaza sanatatea inimii

Durerea și depresia sunt strâns legate. Depresia poate provoca durere – iar durerea poate provoca depresie. Uneori, durerea și depresia creează un cerc vicios în care durerea agravează simptomele depresiei, iar depresia rezultată agravează simptomele durerii.

Potrivit MayoClinic, pentru mulți oameni, depresia provoacă simptome fizice inexplicabile, cum ar fi dureri de spate sau de cap. Acest tip de durere poate fi primul simptom al depresiei sau singurul.

Durerea și problemele pe care le provoacă vă pot uza în timp și vă pot afecta starea de spirit. Durerea cronică provoacă o varietate de probleme care pot duce la depresie, cum ar fi problemele de somn și stresul.

Durerea dezactivată poate cauza stima de sine scăzută din cauza problemelor de muncă sau financiare sau incapacitatea de a participa la activități și hobby-uri sociale.

Depresia nu se prezintă doar cu durere care rezultă dintr-o rănire. De asemenea, este frecventă la persoanele care au durere asociată cu o tulburare de sănătate, cum ar fi diabetul, cancerul sau bolile de inimă.

Pentru a controla simptomele durerii și depresiei, este posibil să aveți nevoie de un tratament separat pentru fiecare tulburare. Dar unele tratamente te pot ajuta cu ambele:

Medicamentele antidepresive pot ameliora atât durerea, cât și depresia datorită mesagerilor chimici împărtășiți din creier.

Legătura dintre durerile corpului și problemele din viața ta

Terapia vorbită, numită și consiliere psihologică (psihoterapie), poate fi eficientă în tratarea ambelor tulburări.

Tehnicile de reducere a stresului, activitatea fizică, exercițiile fizice, meditația, jurnalul, învățarea tehnicilor de coping și alte strategii pot fi de asemenea utile.

Programele de reabilitare a durerii, oferă de obicei o abordare de echipă a tratamentului, inclusiv aspecte medicale și psihiatrice.

Tratamentul pentru durerea și depresia concomitentă poate fi cel mai eficient atunci când implică o combinație de tratamente.

Dacă aveți durere și depresie, căutați ajutor înainte ca simptomele să se agraveze. Nu trebuie să te simți așa de rău. Obținerea tratamentului potrivit vă poate ajuta să începeți să vă bucurați din nou de viață, scrie sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel