Sari la conținut

Legătura dintre problemele de greutate şi locul unde dormiţi

Poftiţi tot timpul la dulciuri şi alimente grase? Este posibil să aveţi o problemă în dormitor, conform experţilor există o importantă legătură între greutatea corporală şi orele de odihnă, din timpul nopţii.  

Studiile din ultimele decenii au scos în evidenţă modul cum somnul poate cauza creşterea în greutate, mai exact
cu cât dormiţi mai puţin, cu atât mai greu vă va fi să vă abţineţi de la alimente bogate în grăsimi şi zaharuri.

Conform psihologului Michael Beus, pentru a ajunge la o greutate normală, un pas important este să vă rezolvaţi
problemele de odihnă. „Plimbaţi-vă prin cameră şi aruncaţi o privire în jur pentru a vă da seama ce vă deranjează”, este sfatul expertului.

Dacă vă simţiti stresaţi, încercaţi să rearanjaţi lucrurile în cameră concentrându-vă pe ceea ce vedeţi, auziţi, simţiţi, mirosiţi.

Citeste si:

De exemplu, prea multă lumină sau gălăgie vă poate deranja în timpul somnului. O soluţie ar fi să folosiţi pentru veioză
un bec de 40W, în loc de unul de 90W.  Cât despre zgomot, s-a demonstrat că sunetul mării vă ajută să adormiţi mai uşor, aşa că puteţi folosi o înregistrare audio, sau puteţi lăsa televizorul pornit, pe timpul nopţii, dacă vă ajută.

Alte elemente importante care vă ajută să aveţi un somn liniştit este o saltea şi o pernă confortabilă care se potriveşte nevoilor dumneavoastră.

Aromaterapia cu vanilie sau levănţică vă poate ajuta, de asemenea, să vă relaxaţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.