Sari la conținut

Legătura dintre somn și Alzheimer. De câte ore de dormit ai nevoie, de fapt, ca să nu-ți pierzi memoria?

Potrivit celor mei recente studii, adulţii care încep să doarmă mai mult de nouă ore pe timpul nopţii şi care în mod anterior nu dormeau atât de mult ar putea fi de două ori mai expuşi riscului apariţiei bolii Alzheimer.

Afecţiunea provoacă moartea celulelor din creier şi conduce la pierderea memoriei şi înrăutăţirea sănătăţii mintale.

Doctorul Matthew Pase, şeful studiului efectuat de Universitatea din Boston, SUA, a intervievat persoane cu vârste de peste 68 de ani şi a precizat că în primele stadii ale demenţei apar modificări ale creierului care sunt asociate cu persoanele care dorm mai mult. S-ar putea ca în primele stadii ale demenţei creierul să compenseze aceste modificări şi, ca o consecinţă, durata somnului creşte.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel